Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Import

Slovenské volejbalistky zdolali Švajčiarsko

Na snímke sprava Mária Kostelanská (Slovensko), Méline Pierretová a Gabi Schottroffová (obe Švajčiarsko)v zápase D skupiny ME vo volejbale žien Slovensko - Švajčiarsko v Bratislave 24. augusta 2019. Foto: FOTO TASR - Martin Baumann

Slovenky vstúpili do zápasu výborne, od úvodu si udržiavali náskok a po smeči Palgutovej viedli.

Bratislava 24. augusta (TASR) - Slovenské volejbalistky zvíťazili aj vo svojom druhom zápase D-skupiny ME volejbalistiek v Bratislave. V nedeľu zdolali tím Švajčiarska 3:0 a v priebežnej tabuľke im patrí prvé miesto bez straty setu.

Proti Švajčiarkam mali od úvodu zápas pevne v rukách a pred 4100 divákmi napokon triumfovali za 66 minút.

Zverenky Marca Fenoglia čaká na ME voľný deň, v najbližšom zápase privítajú v pondelok 26. augusta o 20.00 h výber Bieloruska.

D-skupina

Slovensko - Švajčiarsko 3:0 (20, 15, 22)

zápas trval 66 minút, rozhodovali:
Halász (Maď.) a Aro (Fín.), 4100 divákov.

SR: Kostelanská, Pencová, Palgutová, Koseková, Radosová, Herelová, libero Španková (Ovečková). Tréner: M. Fenoglio.

Švajčiarsko: Schottroffová, Matterová, Pierretová, Storcková, Brunnerová, Kuenzlerová, libero Depratiová (Wassnerová, Zauggová, Staffelbachová). Tréner: T. Lippuner.

Hlasy po zápase:

Marco Fenoglio, tréner SR: "Hrali sme dobre, s dievčatami som spokojný. Pre nás je dobré, že Nemky zdolali Španielky, sme veľmi blízko k postupu zo skupiny."

Nikola Radosová, smečiarka SR: "Takto sme si to predstavovali. Vyhrali sme dva zápasy z dvoch a sme blízko nášho cieľa, ktorým je postup zo skupiny. Švajčiarky nám nedalo nič zadarmo, na víťazstvo sme sa nadreli."

Karin Palgutová, smečiarka SR: "Bola to dráma. Vedeli sme, že musíme ísť naplno od začiatku do konca. Súperky mali dobrý servis, ale mali sme dobrý útok."

Michaela Španková, libero SR: "Zápas bol ťažší ako včera. Vedeli sme, že sa môžeme niekam posunúť a vyšlo to. Je to ideálny scenár byť po dvoch dňoch na čele tabuľky bez straty setu. Uvidíme, aké budú ostatné zápasy."


Slovenky vstúpili do zápasu výborne, od úvodu si udržiavali náskok a po smeči Palgutovej viedli 8:5. V ďalšom priebehu prvého setu hrali bez výkyvov, pred jeho záverom viedli 20:14. Napokon zvládli aj koncovku a triumfovali 25:20.

Na snímke slovenské volejbalistky s trénerom Marcom Fenogliom sa radujú po víťazstve 3:0 nad Švajčiarkami v zápase D skupiny ME vo volejbale žien Slovensko - Švajčiarsko v Bratislave 24. augusta 2019.
Foto: TASR/Martin Baumann

V druhom sete bol na začiatku stav vyrovnaný, ale potom si opäť Slovenky vypracovali náskok, po úspešnom bloku viedli 7:5. Náskok Fenogliho zverenkýň postupne rástol, neskôr viedli 19:10. Druhý set napokon získali v pomere 25:16.

Tretí set mal rovnaký scenár ako predchádzajúce dva. Slovenské volejbalistky podporované skvelými divákmi mali od úvodu hru v rukách a hoci sa Švajčiarky snažili o zvrat, nestačilo to. Slovensky napokon triumfovali 25:22.


ďalší výsledok D-skupiny:

Nemecko - Španielsko 3:1 (-15, 19, 29, 18)