Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Import

Máj, máj, máj zelený...

Ilustračné foto Foto: TASR

V Strednej zdravotníckej škole v Trenčíne stavali máj. Členovia Žiackej rady v spolupráci s folklórnym súborom Véna zorganizovali akciu, ktorou potvrdili, že majú radi folklór a ľudové tradície.

Trenčín, 2. mája (TASR) - „Máj, máj, máj zelený...“, melódie tejto známej ľudovej piesne sa rozliehali po školskom dvore Strednej zdravotníckej školy v Trenčíne v pondelok 30. apríla, a nie náhodou. Členovia Žiackej rady v spolupráci s folklórnym súborom Véna zorganizovali akciu, ktorou potvrdili, že majú radi folklór a ľudové tradície. Postavili máj. Ozdobili ho  stuhami červenej, modrej, zelenej a žltej farby. Tie symbolizujú odbory našej školy – zdravotnícky asistent, farmaceutický laborant, zdravotnícky laborant a masér.

Keď sme sa ich spýtali Dominika Gabriela, predsedu Žiackej rady, či ho postavili dievčatám, ktorých je na našej škole neúrekom, odpovedal nám: „Nebol to pôvodný zámer, chceli sme zorganizovať zaujímavú akciu, blížil sa 1. máj, spojili sme teda aktuálne s tradičným a na svete bola akcia  - stavanie mája. Ale máte pravdu, mysleli sme na naše dievčatá, chceme, aby boli všetky pekné, štíhle a zdravé.“

Túto akciu s nadšením privítala i pani riaditeľka Janka Gugová, ktorá dúfa, že sa z nej stane tradícia.

Mgr. Marcela Matusová, Stredná zdravotnícka škola, Trenčín