Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Import

Mini olympijské hry ELBA 2012

Foto: Verena Fiedler/TASR

Tretí ročník tradičného podujatia na podporu myšlienok olympizmu a rozvoj športu – Mini olympijské hry ELBA 2012 pripravili v areáli škôl ELBA na Smetanovej ulici v Prešove.

Prešov 11. júna (TASR) - Súkromné športové gymnázium ELBA a Súkromné centrum voľného času ELBA v Prešove pripravili v roku konania olympijských hier už tretí ročník tradičného podujatia na podporu myšlienok olympizmu a rozvoj športu – Mini olympijské hry ELBA 2012.

Podujatie, ktoré bolo určené pre žiakov 5. a 6. ročníkov ZŠ, sa uskutočnilo v piatok 8. júna v areáli škôl ELBA na Smetanovej ulici v Prešove. V atletických disciplínach i v športových hrách súťažili mladí športovci z týchto základných škôl nášho kraja: ZŠ Lipovce, ZŠ Široké, ZŠ Malý Lipník, ZŠ Orlov, Súkromná ZŠ Solivarská Prešov a domáci zo Súkromného ŠG ELBA Prešov.Cieľom podujatia bolo zapojiť deti do rôznych pohybových aktivít aj bez nutnosti byť organizovaný v športovom klube a prostredníctvom nich prilákať na športoviská tiež súrodencov, rodičov a ostatnú verejnosť.
Foto: Verena Fiedler/TASR

Po veľkom boji sme sa dozvedeli výsledky: celkove zvíťazila ZŠ Orlov s celkovým počtom súťažných bodov 49, na druhom mieste domáci SŠG ELBA, tretí boli zo ZŠ Široké, štvrtá ZŠ Lipovce, piate miesto patrí SZŠ Prešov a šieste obsadila ZŠ Malý Lipník. Medaily a ceny odovzdával riaditeľ športového gymnázia a zriaďovateľ škôl ELBA Ing. Emil Blicha.










Tretí ročník tradičného podujatia na podporu myšlienok olympizmu a rozvoj športu Mini olympijské hry ELBA 2012





PhDr. Vladimír Husár, riaditeľ SCVČ ELBA