Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Import

Trofej pre víťaza futbalovej Ligy majstrov už dorazila do Mníchova

Prezident UEFA Michel Platini (vľavo) slávnostne odovzdáva trofej pre víťaza Ligy majstrov starostovi Mníchova Christianovi Udemu (vpravo), 20. apríla 2012 v Mníchove. Finále Ligy majstrov sa uskutoční 19. mája 2012 v mníchovskej Allianz Arene. Foto: TASR/AP

Práve v bavorskej metropole spoznajú futbaloví nadšenci 19. mája meno najlepšieho tímu európskeho kontinentu.

Mníchov 20. apríla (TASR) - Trofej pre víťaza futbalovej Ligy majstrov 2011/2012 už dorazila do Mníchova. Práve v bavorskej metropole spoznajú futbaloví nadšenci 19. mája meno najlepšieho tímu európskeho kontinentu.

"Ako dvadsaťročný hráč som ju smel v roku 1976 držať v rukách. Máme sen byť vo finále na vlastnom štadióne," prezradil šéf Bayernu Mníchov Karl-Heinz Rummenigge pred duelom dvoch najlepších tímov v mníchovskej Allianz Arene.

Bavori však najprv musia do finále na budúcu stredu postúpiť cez Real Madrid. "Pôjdeme do Madridu, aby sme našim fanúšikom splnili sen o finále. Očakávam dramatický zápas," predpovedá funkcionár.

Na piatkovej ceremónii odovzdávania trofeje mestu Mníchov sa zúčastnil prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini. "Som veľmi rád, že môžem trofej odovzdať mestu a som presvedčený, že sa o ňu dobre postará," povedal Francúz.