Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Import

V orgánoch ÚDZS príde k personálnym zmenám

Ilustračná snímka Foto: TASR/Štefan Puškáš

ÚDZS vykonáva okrem iného dohľad nad verejným zdravotným poistením, ako aj nad poskytovaním a nákupom zdravotnej starostlivosti.

Bratislava 7. mája (TASR) - V orgánoch Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou nastanú personálne zmeny. Novým predsedom Správnej rady úradu sa od dnešného dňa po úmrtí doterajšej šéfky Evy Čižmárovej stane Róbert Illéš. Dnes ho na tento post na základe návrhu ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej vymenovala vláda.

Illéš pôsobil od mája minulého roka ako člen Dozornej rady ÚDZS. Národnej rade písomne oznámil, že sa tejto funkcie vzdáva. Namiesto neho preto kabinet schválil návrh na zvolenie Martina Huorku, ktorého ešte musí odobriť parlament. Ten totiž na základe návrhu vlády volí a odvoláva členov dozornej rady.

ÚDZS vykonáva okrem iného dohľad nad verejným zdravotným poistením, ako aj nad poskytovaním a nákupom zdravotnej starostlivosti. Dozorná rada, ktorá je kontrolným orgánom úradu, má päť členov s päťročným funkčným obdobím. Správna rada má sedem členov.