Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 12. jún 2024Meniny má Zlatko
< sekcia Import

V basketbalovom zápase USA s Nigériou lámali rekordy

meričania Deron Williams, Anthony Davis a Kevin Love sa zabávajú na lavičke pri sledovaní zápasu základnej A-skupiny proti Nigérii na olympijskom turnaji basketbalistov 2. augusta 2012 v Londýne. Foto: TASR/AP Photo

Američania sú so 78 bodmi aj novými polčasovými rekordérmi. V dueli zažiaril predovšetkým Carmelo Anthony, ktorý zaťažil súperovo konto 37 bodmi.

Londýn 3. augusta (TASR) - Basketbalisti USA rozdrvili vo štvrtkovom zápase olympijského turnaja v Londýne v A-skupine Nigériu 156:73.

Obhajcovia zlata z OH v Pekingu týmto výsledkom výrazne prekonali doterajší olympijský rekord, ktorý ešte v roku 1988 vytvorila Brazília zaznamenaním 138 bodov.

Oficiálne zdroje zároveň informovali, že Američania sú so 78 bodmi aj novými polčasovými rekordérmi. V dueli zažiaril predovšetkým Carmelo Anthony, ktorý zaťažil súperovo konto 37 bodmi. Hviezda tímu zámorskej NBA New York Knicks strávila na palubovke necelú štvrťhodinu a premenila desať z dvanástich trojkových pokusov. Anthony vymazal z pozície olympijského rekordéra svojho krajana Stephona Marburyho (31 bodov). "Strieľali najlepšie spomedzi tímov, ktoré som do tejto chvíle viedol. Chlapci tento večer jednoducho nemohli prehrať," povedal kouč USA Mike Krzyzewski.

Foto: TASR/AP Photo
Jeho nigérijský náprotivok Ayodele Bakare iba krútil hlavou. "Strieľali neuveriteľne," skonštatoval. "Ak v tom budú pokračovať, myslím, že žiadny klub ich nedokáže zdolať," reagoval najlepší strelec Nigérie Ike Diogu (27 bodov), ktorý strávil šesť sezón v rôznych tímoch zámorskej súťaže.

Už po prvej štvrtine mali Američania na svojom konte 49 bodov a cez polčas svietil na tabuli stav 78:45. Favoriti na londýnske zlato sa v stretnutí postarali o viacero rekordov, keď napríklad premenili celkovo 29 trojok a vymazali tak doterajšiu trinástku.

Po troch zápasoch vedie USA tabuľku A-skupiny s maximálnym bodovým ziskom pred Argentínou a Francúzskom.