Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Import

V rámci projektu Comenius sme navštívili Portugalsko

Foto: Mgr. Ľubomíra Halušková/TASR

Projekt COMENIUS „Let’s have a dinner in Europe” pokračuje a po pobyte, ktorý strávili naši zahraniční priatelia u nás, sme my navštívili Portugalsko. P

Rimavská Sobota 4. mája (TASR) - Projekt Comenius „Let’s have a dinner in Europe” pokračuje a po pobyte, ktorý strávili naši zahraniční priatelia u nás, sme my navštívili Portugalsko.

Pondelok 19. marca bol deň, na ktorý sme všetci netrpezlivo čakali. Bol to deň, kedy sme sa vybrali na dlhú cestu naprieč Európou za našimi kamarátmi do Portugalska.Cestovná horúčka ma pochytila už od rána a netrpezlivo som očakávala príchod autobusu, ktorý nás odviezol na letisko do Budapešti, kde sme s veľkým očakávaním, netrpezlivosťou a zvedavosťou nastúpili do veľkého lietadla. Cesta prebehla neuveriteľne rýchlo. Videli sme z okienka lietadla krásnu Európu, majestátne Alpy, ale aj bielučké ľahko vznášajúce sa obláčiky. Čoskoro sme sa ocitli v ďalekom Lisabone. Na letisku sme sa opätovne zvítali so spolužiakmi, kamarátmi, ale aj s pani učiteľkami. Po pristáti, nás ešte čakala dlhá cesta autobusom do mesta Tomar. Zážitky nasledujúcich štyroch dní boli nádherné. Hneď v utorok nám ukázali ich školu a pekný hrad. Utorkový deň vyvrcholil večerným rodinným výletom do Lisabonu. V noci je Lisabon najkrajší.
Foto: Mgr. Ľubomíra Halušková/TASR
V základnej škole v meste Tomar, nás v stredu milo prekvapila hudobná a umelecká atmosféra. Zúčastnili sme sa hudobného popoludnia, na ktoré sa domáci usilovne pripravovali. Do rytmickej nálady priviedli aj nás. Popoludní sme mali prehliadku krásneho starobylého mesta Tomar. Hlboké dojmy zanechal vo mne výlet, ktorý sa uskutočnil vo štvrtok, do pútnického mesta Fátima, a prímorského mesta Nazaré, kde to bolo nádherné. Drobné suveníry mi navždy budú pripomínať tieto nezabudnuteľné zážitky. V piatok sme ukončili krásny týždeň plný zážitkov a radostí záverečným ceremoniálom. V sobotu ráno sme museli skoro vstávať, pretože lietadlo z Lisabonu nám už odlietalo o pol desiatej. Rozlúčila som sa s kamarátkou Vandou, s jej sestrou Ines a s ich rodičmi s nádejou, že sa ešte v živote stretneme.
Na návrat domov sme sa veľmi všetci tešili. Týždeň prežitý s príjemnými ľuďmi stál naozaj za to.

Juliana Čarnoká, 8.A, ZŠ P. Kellnera Hostinského, Rimavská Sobota