Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Import

Výletná loď, ktorá bola účastníkom tragickej zrážky, opustila Maďarsko

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Plavidlo vyplávalo v nedeľu večer bez kapitána, ktorého polícia zadržala a vypočula ako podozrivého.

Budapešť 20. mája (TASR) - Švajčiarska výletná loď MS Heidelberg, ktorú po sobotňajšej tragickej zrážke s motorovým člnom na Dunaji pri severomaďarskej obci Verőce zadržala polícia pri Komárome, už v pondelok opustila územie Maďarska. S odvolaním sa na server 444.hu o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Plavidlo vyplávalo v nedeľu večer bez kapitána, ktorého polícia zadržala a vypočula ako podozrivého. Trestne ho stíhajú pre podozrenie z prečinu neposkytnutia pomoci, hoci podľa doterajšieho posudku znalcov za nehodu nenesie vinu, píše server.

Z ôsmich pasažierov motorového člna prežil nehodu iba jeden, občan Talianska. Záchranári našli dve obete a po piatich nezvestných stále pátrajú stovky ľudí.

Polícia v pondelok napoludnie uviedla, že našli telá 39-ročného muža a 20-ročnej ženy, stále pátrajú po 18-ročnej a 28-ročnej žene, 19-ročnom, 30-ročnom a 39-ročnom mužovi.

Pasažieri motorového člna sa plavili domov zo zábavy. Niekoľko svedkov z brehu Dunaja uviedlo, že po 22.00 h počuli náraz a videli, ako výletná loď zapla reflektory, avšak pokračovala v plavbe.

Malé plavidlo sa podľa expertov malo v každom prípade vyhnúť väčšej výletnej lodi, pričom osvetlenú výletnú loď musela posádka člna vidieť.

Výletná loď sa zrazila na Dunaji s motorovým člnom minulú sobotu (18. 5.) večer. Polícia urobila obhliadku oboch plavidiel a zadržala kapitána výletnej lode, ktorého vypočula ako podozrivého z prečinu dvojnásobného neposkytnutia pomoci s následkom smrti a šesťnásobného neposkytnutia pomoci.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)