Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Import

ZSSK počas Veľkej noci posilní vlakové spojenia

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

ZSSK odporúča cestujúcim zakúpiť si cestovné lístky včas, najvyťaženejšie IC vlaky sú totiž už teraz zarezervované na približne 65 %.

Bratislava 21. marca (TASR) - Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) počas veľkonočných sviatkov posilní vlakovú dopravu. Počas sviatočného náporu zvýši kapacitu InterCity (IC) vlakov, dopravu tiež posilní o 27 vlakov - päť expresných a 22 rýchlikov. Vo štvrtok o tom informoval hovorca ZSSK Dominik Drevický.

"Počas veľkonočných sviatkov dopravca zvýši kapacitu 20 InterCity vlakov o 28 klimatizovaných vozňov. Navýšená kapacita bude od stredy 27. marca do utorka 2. apríla. Pred sviatkami dopravca posilní aj kapacitu IC vlakov z Viedne do Košíc či v opačnom smere," uviedol Drevický.

ZSSK odporúča cestujúcim zakúpiť si cestovné lístky včas, najvyťaženejšie IC vlaky sú totiž už teraz zarezervované na približne 65 %. V IC vlakoch je preprava možná len s platným IC cestovným dokladom s miestenkou.

Počas veľkonočných sviatkov pribudne na trati aj 27 posilových vlakov. ZSSK posilní vlakovú dopravu od 28. marca do 1. apríla o päť expresných vlakov a 22 rýchlikov. Obsadenosť najvyťaženejších vlakov počas sviatkov je aktuálne približne 72 %.