Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia KHL

Hráči Donbassu Doneck sa zapoja do opravy poškodenej arény Družba

Hasiči hasia požiar, ktorý vypukol na hokejovom štadióne ukrajinského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Donbass Doneck Foto: TASR/AP

Hokejový štadión podpálili neznámi páchatelia v pondelok skoro ráno a nestabilná politická situácia v regióne môže viesť až k vylúčeniu Donbassu z KHL.

Doneck 28. mája (TASR) - Arénu Družba, v ktorej hráva svoje domáce zápasy Donbass Doneck, by mali opraviť do konca augusta. Na svojej oficiálnej stránke to uviedli predstavitelia ukrajinského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy.

"Odborní stavitelia preskúmali stav Arény Družba a urobili plán jej rekonštrukcie. Všetko bude hotové na Deň baníkov a Deň mesta Doneck," uvádza sa na stránke. Deň Donecku sa oslavuje poslednú nedeľu v auguste. Na rekonštrukcii sa budú podieľať aj tréneri a hráči tímu, v ktorom pôsobia aj dvaja Slováci brankár Ján Laco a obranca Peter Podhradský, či fanúšikovia. "HC Donbass ďakuje hokejovej komunite za jej podporu a oznamuje, že v júli a auguste zorganizuje sériu brigád na obnovu štadióna."

Hokejový štadión podpálili neznámi páchatelia v pondelok skoro ráno a nestabilná politická situácia v regióne môže viesť až k vylúčeniu Donbassu z KHL. Uviedol to výkonný riaditeľ súťaže Dmitrij Kurbatov.

Požiar v doneckej aréne Družba vypukol o 4:49 miestneho času a zasiahol plochu zhruba 300 štvorcových metrov. Plamene zasiahli aj vnútorné osvetlenie haly. Podľa portálu dialog.ua požiar zapálili ozbrojenci, ktorí sa vlámali do budovy, zviazali strážnikov a ukradli kancelársku techniku, plazmové obrazovky, trezor z fanshopu i služobné autá. Zároveň zničili server, na ktorom sú uložené informácie z kamerového systému. Podľa ukrajinských médií neprišiel v dôsledku požiaru nikto o život ani nebol nikto zranený. Incident však zhoršil už aj tak napätú situáciu v meste, ktoré je v súčasnosti dejiskom prudkých bojov.

Aréna Družba je symbolom niekoľkých športových úspechov v dejinách samostatnej Ukrajiny. Zrodilo sa v nej i 11 svetových rekordov, ktoré tu vytvoril legendárny žrdkár Sergej Bubka.