Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia KHL

Miller opúšťa Liptovský Mikuláš, mieri do KHL

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Miller sa s najvyššou slovenskou súťažou rozlúčil nedeľným domácim zápasom s Novými Zámkami (3:6), v ktorom si pripísal dva body za asistencie a posunul sa na čelo kanadského bodovania súťaže.

Liptovský Mikuláš 20. novembra (TASR) - Americký hokejový obranca Mitchell Miller opúšťa HK 32 Liptovský Mikuláš. Najproduktívnejší hráč Tipos extraligy by mal podľa informácií webu HokejPortal.sk pokračovať v kariére v KHL.

Miller sa s najvyššou slovenskou súťažou rozlúčil nedeľným domácim zápasom s Novými Zámkami (3:6), v ktorom si pripísal dva body za asistencie a posunul sa na čelo kanadského bodovania súťaže. V doterajšom priebehu sezóny nazbieral 29 bodov za šesť gólov a 23 asistencií. "Áno, odchádzam. Ešte však nemôžem povedať, kam odchádzam a zverejní sa to až o niekoľko dní. Na Slovensku to bola pre mňa skvelá skúsenosť a som vďačný za šancu, ktorú mi tu dali a tiež za podporu fanúšikov, ktorí sa so mnou po zápase aj prišli rozlúčiť," povedal Miller pre HokejPortal.sk.

Dvadsaťjedenročný zadák prišiel do Liptovského Mikuláša pred touto sezónou a okamžite sa zaradil medzi opory tímu. "Bol o neho dlhodobo veľký záujem a snažili sme sa ho udržať čo najdlhšie. Už sa to však dostalo do štádia buď – alebo a museli sme zareagovať. Nechceme mu brániť v odchode, keď sa môže posunúť do najlepšej európskej ligy a má z toho určitý osoh aj klub, čo je tiež dôležitá vec," uviedol tréner Liptákov Juraj Faith a dodal, že ponuka z Ruska bola lukratívna. Podľa neho nebude Millera ľahké nahradiť.

Millera draftoval v roku 2020 v 4. kole zo 111. miesta klub NHL Arizona Coyotes. Kariéru si pokazil tým, že ako štrnásťročný šikanoval mentálne zaostalého afroamerického spolužiaka Isaiaha Meyera-Crothersa. Za svoj čin stál aj pred súdom. Po sérii článkov s vyjadreniami matky šikanovaného žiaka dali Coyotes od Millera ruky preč. V novembri 2022 podpísal nováčikovský kontrakt s Bostonom, no dva dni na to ho Bruins rozviazali po verejnej kritike od hráčov a komisára NHL Garyho Bettmana. Po tom, ako Miller v ročníku 2021/2022 nazbieral v drese tímu Tri-City Storm 83 bodov (39+44) v 60 dueloch USHL, následne vynechal celú minulú súťažnú sezónu.