Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Hokejisti Slovana sú od novembra bez výplat, vedenie sa ohradilo

Na snímke rozlúčka hráčov Slovana s fanúšikmi po skončení zápasu. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Maroš Krajči, generálny manažér Slovana, hráčom sľúbil vyrovnať podlžnosti do konca mája.

Bratislava 25. marca (TASR) - Viacerí hokejisti Slovana Bratislava hrali polovicu sezóny bez výplat. Podľa utorňajšieho vydania denníka Šport má slovenský účastník KHL voči hráčom finančné podlžnosti, viacerí z nich videlo zmluvami dohodnuté čiastky naposledy v novembri. O play off bojovali bez odmien za postup.

Ako informoval denník Šport, po rýchlom konci v Pohári nádeje v dvojzápase s Dinamom Minsk odmietli dokonca hráči Slovana minulý pondelok nastúpiť na jeden tréning. Až po príhovore a prísľube generálneho manažéra Maroša Krajčiho, že sa klub s hráčmi vyrovná do konca júna, pokračovali v plnení zmlúv a tréningovom procese.

Krajči prezradil aj skorší termín, do ktorého chce vyrovnať podlžnosti. "Do konca mája, tak ako to ukladá reglement KHL. Tak sa to vždy robí," uviedol pre Šport GM Slovana.

Vedenie Slovana sa ohradilo voči informáciám o finančných podlžnostiach

Slovenský hokejový klub Slovan Bratislava poskytol v utorok oficiálne vyhlásenie, v ktorom sa ohradil proti medializovaným informáciám, že účastník KHL má finančné podlžnosti voči hráčom ešte z novembra minulého roka.

"Denník Šport dnes zverejnil vo svojom článku informácie, podľa ktorých má HC SLOVAN Bratislava podlžnosti voči svojim hráčom ešte z novembra minulého roka. HC SLOVAN Bratislava sa ohradzuje voči týmto informáciám. Hráči a realizačný tím A mužstva majú vyplatené všetky mzdy do konca kalendárneho roku 2013. Je pravdou, že mzdy pre hráčov sú momentálne v omeškaní 25 kalendárnych dní (28.2. je výplatným termínom miezd za mesiac január). Meškanie miezd je spôsobené výpadkom časti finančných príjmov klubu, ktoré boli viazané na postup mužstva do vyraďovacej fázy ligy. Akcionári klubu a manažment túto situáciu aktuálne rieši a hráči boli viackrát generálnym manažérom informovaní o spôsobe a termínoch vysporiadania záväzkov klubu voči nim. Všetky finančné záväzky budú uhradené v termínoch, ktoré klubom KHL ukladá príslušný reglement súťaže v súvislosti s ich účasťou v ďalšom ročníku."