Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Miklík berie do Chabarovska aj svoje talizmany

Michel Miklík, archívne foto Foto: TASR

Spoločne s ním podpísali s posledným mužstvom celej KHL v uplynulej sezóne dvojročné kontrakty aj Marcel Haščák s Rastislavom Špirkom.

Chabarovsk 5. júna (TASR) - Slovenského hokejistu Michela Miklíka čakajú podľa zmluvy s účastníkom KHL Amurom Chabarovsk minimálne dva roky pôsobenia na Ďalekom východe. Hoci sa celej rodine vzdiali na tisíce kilometrov, najväčšie dva talizmany si berie so sebou a na tímovú spoluprácu aj s duom krajanov Marcelom Haščákom a Rastislavom Špirkom sa už teší.

Po dvoch sezónach v KHL v drese slovenského zástupcu v súťaži Slovana Bratislava sa 31-ročný krídelník rozhodol pre zmenu. Klub z rodnej krajiny vymenil za Amur Chabarovsk. "Je to veľmi ďaleko od domova, ale beriem to ako výzvu. Aj toto so sebou prináša povolanie hokejistu. Moja manželka so synom budú však so mnou v Chabarovsku, sú ako moje talizmany. Ich prítomnosť je pre mňa veľmi dôležitá. Je to veľká podpora," cituje Miklíkove slová oficiálna stránka ruského klubu.

Strieborný medailista zo svetového šampionátu v Helsinkách z roku 2012 nebude v budúcej sezóne jediným Slovákom v ruskom tíme. Spoločne s ním podpísali s posledným mužstvom celej KHL v uplynulej sezóne dvojročné kontrakty aj Marcel Haščák s Rastislavom Špirkom. "S Marcelom som hral dve sezóny v slovenskej extralige. Je to môj veľmi dobrý priateľ, dobre vychádzajú aj moja manželka s jeho priateľkou. Do partie patrí taktiež Rastislav Špirko. Teším sa už na vzájomné pôsobenie s nimi aj celým tímom," uviedol na margo slovenskej spolupráce Miklík.

Nedávno skončené MS v Minsku boli pre skúseného útočníka štvrtou reprezentačnou akciou na veľkom fóre. Okrem troch šampionátov od roku 2012 po sebe absolvoval vo februári aj olympijský turnaj v Soči. V čerstvej pamäti má však ešte účinkovanie slovenského výberu v Bielorusku, kde zverenci Vladimíra Vůjteka obsadili deviatu priečku. "Som naštvaný na niektoré naše výsledky. Ako tím sme hrali dobre, snažili sme sa, ale nesplnili sme cieľ, ktorým bol postup do štvrťfinále," dodal Miklík k výsledku na MS.