Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia KHL

KHL: Slovan nestačil doma ani na Omsk, podľahol mu o tri góly

Na snímke uprostred Kirile Semjonov (Omsk) strieľa druhý gól v hokejovom stretnutí KHL HC Slovan Bratislava - Avangard Omsk 5. septembra 2017 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

"Belasí" sa najbližšie predstavia opäť na domácom štadióne v piatok 8. septembra o 19.00 h proti Neftechimiku Nižnekamsk.

Bratislava 5. septembra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v utorňajšom zápase KHL s Avangardom Omsk 1:4. Zverenci trénera Miloša Říhu si tak po prvý raz v novej sezóne nepripísali na domácom ľade ani bod. Jediný gól Slovana strelil na konci prvej tretiny Marek Viedenský.

"Belasí" sa najbližšie predstavia opäť na domácom štadióne v piatok 8. septembra o 19.00 h proti Neftechimiku Nižnekamsk.

Slovan Bratislava – Avangard Omsk 1:4 (1:2, 0:0, 0:2)
Góly: 16. Viedenský (Ebert, Buchtele) - 5. Michejev (Košelev), 13. Semionov (Petersson), 46. Galimov (Fajzullin), 51. Žukenov (Martynov, Minejev). Rozhodovali: Beľajev, Vasiliev – Zacharenkov, Majtak, vylúčení: 7:6 na 2 min, navyše Štastný 5+DKZ za úder do hlavy a krku, presilovky a oslabenia: 0:0, striedania Slovan: Štěpánek v 51. minúte na 19 sekúnd za mazanca, 6628 divákov.

Slovan Bratislava: Mazanec - Meszároš, Barker, Ebert, Voráček, Švarný, Taimi, Kozák, Hedera - Buchtele, Viedenský, Kašpar - Řepík, Genoway, Smoleňák - Skalický, Mikúš, Hrnka - Šerbatov, Sádecký, Šťastný
Omsk: Furch – Medvedev, Menšikov, Lisov, Berezin, Martynov, Minejev, Nazarkin – Perežogin, Fisenko, Kugryšev – Košelev, Pianov, Michejev – Petersson, Semionov, Žukenov – Fajzullin, Stas, Galimov – Manukijan


Aktívny vstup hostí do stretnutia znamenal pre obranu Slovana neustále nebezpečenstvo. Mazanec mal plné ruky práce, hráči Omska dokonca hrozili aj pri vlastnom oslabení. Ich prevahu gólovo vyjadril v 5. minúte Michejev a aj vďaka tomuto zásahu boli hostia stále pri chuti. Slovan vyslal prvú strelu na bránku až v polovici tretiny v presilovej hre, o tri minúty neskôr inkasoval Mazanec druhý gól z hokejky Semionova. Štyri minúty pred sirénou sa však presadil Viedenský, ktorý týmto gólom značne otupil prevahu Avangardu.

Ihneď na začiatku druhej tretiny mohol vyrovnať Sádecký, z tesnej blízkosti ale nedokázal prekonať Furcha. Slovan v tejto fáze zápasu viditeľne ožil a onedlho si aktivitou vybojoval ďalšiu presilovku. Po jej skončení mali dobré príležitosti Švarný a Smoleňák, z dobrých pozícií nemierili presne. Tréner Říha premiešal tretiu a štvrtú formáciu, Slovan začal viac korčuľovať a zjednodušil prechod do pásma. Posledné slovo v druhom dejstve mal Pianov, ktorý tesne minul bránku Slovana.

Na začiatku tretej tretiny mal prvú šancu Semionov, domáci onedlho sami darovali súperovi tretí gól. Po chybe Smoleňáka sa dostal k puku Fajzullin, ktorý ho vzápätí naservíroval nekrytému Galimovovi – 1:3. Hostia opäť prebrali taktovku zápasu do svojich rúk a onedlho po góle mal tutovku na hokejke Martynov. Mazanca však prekonal až Žukenov v 51. minúte a definitívne rozhodol o osude zápasu.

hlasy po zápase:

Miloš Říha, tréner Slovana:
"Tak ako som tím pochválil po minulom zápase, tentokrát nemám čo chváliť. Hrali sme veľmi zle, zápas sme súperovi odovzdali. Omsk nemá takú silu ako v minulosti, ale nezvládli sme to v hlavách."

Marek Viedenský, útočník Slovana: "Nemali sme vôbec žiadnu strelu na bránku v prvej tretine. Potom sa ťažko naháňa aj sebavedomie. Radšej by som nedal gól, ale chcel by som vyhrať. To, čo sme dnes predviedli, nemalo nič s hokejom."

Ivan Švarný, obranca Slovana:
"Ťažko sa hodnotí takýto zápas. Súper kontroloval hru viac menej celý zápas, my sme mali zlý začiatok. Prečíslovali nás, to sa nám nesmie stávať."

Boris Sádecký, útočník Slovana: "Zle sme začali, málo sme korčuľovali, z čoho vyplývali aj fauly. Potom sme hru vyrovnali, ale mali sme hrať jednoduchšie. Som rád za čas, ktorý som dnes dostal na ľade. Ale bol by som radšej za body."

Andrei Skalbelka, tréner Omska: "Chcem poďakovať svojmu tímu, je to pre nás dôležité víťazstvo. Som veľmi spokojný s našou hrou."