Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia KHL

Hc Lev Praha nechce cestovať na šiesty duel na Ukrajinu

Na snímke tréner Lev Praha Fín Kari Jalonen (vpravo) kreslí na tabuľu počas tréningu herné situácie. Foto: TASR/Lev Praha

Pre nestabilnú politickú situáciu na Ukrajine sa dočasným domovským stánkom Donbassu počas play off stala bratislavská Slovnaft aréna.

Bratislava 26. marca (TASR) - Hokejisti HC Lev Praha nechcú cestovať na šiesty zápas semifinále Západnej konferencie KHL do ukrajinského Donecku. Uviedol to v rozhovore pre Sovietskij Sport športový riaditeľ českého klubu Rašid Chabibullin.

"Na Ukrajine panuje zložitá politická situácia, mohli by vzniknúť problémy. České úrady od 12. marca neodporučujú občanom cestovať do krajiny, preto si neželáme, aby sa stretnutie hralo v Donecku," povedal Chabibullin a zdôraznil, že rovnako vidia situáciu aj hráči Leva.

Pre nestabilnú politickú situáciu na Ukrajine sa dočasným domovským stánkom Donbassu počas play off stala bratislavská Slovnaft aréna, kde sa uskutočnil tretí i štvrtý duel série a predbežne je tam naplánovaný aj šiesty vzájomný súboj (v piatok 28. marca o 19.00). Prezident Donbassu Boris Kolesnikov však v utorok vyjadril túžbu, aby sa šiesty zápas odohral predsa len na domácom ľade v Donecku. Za bezpečnosť v meste sa mal zaručiť aj minister vnútra Ukrajiny Arsenij Avakov.

Vedenie KHL však zatiaľ neregistruje žiadnu žiadosť Donbassu o zmenu dejiska stretnutia. "Žiadnu formálnu žiadosť odohrať šiesty zápas série v Donecku sme zatiaľ neobdržali. Pri zmene dejiska však berieme do úvahy viacero faktorov, vrátane názorov oboch klubov," uviedol pre Sovietskij Sport riaditeľ športového oddelenia KHL Dmitrij Kurbatov.

Bratislavská Slovnaft aréna hostila v stredu aj piaty súboj série Lev - Donbass, v ktorej je stav zatiaľ vyrovnaný 2:2. V pražskej Tipsport aréne sa totiž v rovnakom čase mal konať piaty duel štvrťfinálovej série českej extraligy medzi Spartou Praha a HC Vítkovice Steel.