Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia KHL

Magnitogorsk opäť zdolal Novosibirsk a postúpil do finále Východu

Ilustračné foto Foto: TASR

Hokejisti Salavatu Julajev Ufa na svojom ľade nad Barysom Astana 3:2 po predĺžení.

Moskva 25. marca (TASR) - Hokejisti Metallurgu Magnitogorsk zvíťazili aj v utorňajšom štvrtom stretnutí semifinále Východnej konferencie v play off KHL na ľade Sibiru Novosibirsk 3:2, celú sériu vyhrali 4:0 na zápasy a ako prvý tím si zabezpečili účasť v konferenčnom finále.

Magnitogorsk vyhral všetky štyri stretnutia najtesnejším rozdielom o jediný gól, pričom dve z nich dokonca až po predĺžení. V utorok sa ujal vedenia v 6. minúte, keď sa presadil Zaripov. Domáci síce v 10. vyrovnali zásluhou Lekomceva, no do šatní išli opäť s jednogólovým mankom po presnom zásahu Moziakina. Ten istý hráč zvýšil v 30. minúte duelu na 3:1 pre hostí a Sibiru sa v záverečnej tretine podarilo už len skorigovať stav skóre vďaka presnej strele Kugryševa.

V druhom utorňajšom stretnutí zvíťazili hráči Salavatu Julajev Ufa na svojom ľade nad Barysom Astana 3:2 po predĺžení a v sérii vyhrávajú 3:1 na zápasy. Domáci viedli ešte minútu pred koncom 2:1, no hosťom sa podarilo vyrovnať desať sekúnd pred koncom tretieho dejstva zásluhou Uppera. O výhre Salavatu nakoniec rozhodol v šiestej minúte predĺženia Koľcov, ktorý sa presadil v početnej výhode.

sumáre play off KHL - 4. zápasy semifinále konferencií:

Východná:

Sibir Novosibirsk - Metallurg Magnitgorosk 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)
Góly: 10. Lekomcev, 48. Kugryšev - 6. Zaripov, 20. Moziakin, 30. Moziakin
/konečný stav série 0:4, postúpil Magnitogorsk/


Salavat Julajev Ufa - Barys Astana 3:2 pp (0:0, 0:0, 2:2 - 1:0)
Góly: 42. Mirnov, 58. Makarov, 66. Koľcov - 55. Dawes, 60. Upper
/stav série: 3:1/