Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia KHL

V nominácii na Zápas hviezd sú Marcel Hossa, Bartovič a Šatan

Na snímke útočník Slovana Bratislava Miroslav Šatan Foto: TASR/Martin Baumann

Zápas hviezd sa odohrá v sobotu 11. januára v bratislavskej Slovnaft aréne.

Moskva 24. decembra (TASR) - Trojica slovenských hokejových útočníkov, Marcel Hossa z Dinama Riga a duo bratislavského Slovana Milan Bartovič s Miroslavom Šatanom sa predstavia v Zápase hviezd Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Ten sa odohrá v sobotu 11. januára v bratislavskej Slovnaft aréne.

Podľa informácií oficiálneho webu KHL sa tak skompletizovali súpisky oboch tímov. Do mužstva Západu pribudlo sedem hokejistov vrátane trojice Slovákov. Z tábora jediného slovenského zástupcu v KHL Slovana Bratislava sa v ňom predstaví kapitán "belasých" Milan Bartovič a Miroslav Šatan, ktorý sa rozhodol Slovanu pomôcť len prednedávnom. Bartovičovi patrí s 21 bodmi v tabuľke tímovej produktivity druhá priečka, Šatan si v piatich dueloch za Slovan v tejto sezóne pripísal do štatistík dva góly.

V tíme Západnej konferencie sa predstaví aj najproduktívnejší Slovák v KHL Marcel Hossa. V Diname Riga sa mu v prebiehajúcej sezóne darí, keď si v 36 zápasoch pripísal dovedna 31 bodov. Otváracie zostavy na šiestu edíciu Zápasu hviezd KHL vybrali svojim hlasovaním fanúšikovia, druhé formácie vrátane brankárov vzišli z nominácie novinárov. Vedenie KHL následne vybralo zvyšných hráčov. Samotnému zápasu medzi Západom a Východom budú v rovnaký deň predchádzať divácky atraktívne súťaže zručnosti. Súčasťou celého programu bude aj Zápas legiend slovenského a ruského hokeja, ktorí aktéri zohrajú v piatok.