Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia KHL

Slovan by mal hrať naďalej v KHL, klub údajne získal investora

Na archívnej snímke hráči Slovana. Foto: TASR - Martin Baumann

Slovan rovnako potvrdil, že pravdepodobne zotrváva v KHL a najneskôr do konca júla v plnom rozsahu uhradí dlh, či už za mládež Slovana, ale aj za mužov.

Bratislava 29. apríla (TASR) - HC Slovan Bratislava by mal hrať naďalej v Kontinentálnej hokejovej lige. Predstavitelia klubu na pondelňajšom stretnutí s vedením mesta uviedli, že získali investora a že najneskôr do konca júla v plnom rozsahu uhradia dlh. TASR o tom informoval hovorca primátora hlavného mesta SR Bratislava Peter Bubla.

"Dnes sa uskutočnilo stretnutie vedenia mesta so zástupcami HC Slovan. Primátor Matúš Vallo na stretnutí zopakoval, že mesto zotrváva na svojom stanovisku, a síce, že Slovan musí zaplatiť svoj dlh voči mestu, ak chce aj v budúcej sezóne pôsobiť na štadióne Ondreja Nepelu. Slovan na pondelňajšom stretnutí informoval vedenie mesta, že získal pre klub investora. Rovnako potvrdil, že pravdepodobne zotrváva v KHL a potvrdil aj to, že najneskôr do konca júla v plnom rozsahu uhradí dlh, či už za mládež Slovana, ale aj za mužov," uvádza sa v stanovisku hovorcu primátora hlavného mesta SR.

Člen predstavenstva HC Slovan Bratislava Juraj Široký ml. v rozhovore pre RTVS potvrdil, že klub zotrvá v KHL. Podľa jeho slov získal Slovan českého investora, ktorý sa stane majoritným vlastníkom, k podpisu zmluvy malo prísť ešte v pondelok. Po vyrovnaní dlhu bude hlavnou prioritou klubu poskladať mužstvo pre novú sezónu KHL.

Dlhom hokejového klubu sa zaoberalo minulý rok aj predchádzajúce vedenie Bratislavy. Hokejový klub dlhoval hlavnému mestu za prenájom zimného štadióna v júni 2018 takmer 800.000 eur. Ku koncu januára 2018 dlhoval až 1,028 milióna eur, vo februári 2018 sa však klubu podarilo uhradiť 500.000 eur. Nakoľko dlžník ani po viacnásobných upozorneniach neuhrádzal svoje záväzky, STaRZ pristúpil k vymáhaniu dlhu súdnou cestou. "Od februára 2018 do súčasnosti STaRZ predložil na súd celkovo štyri žaloby," informoval koncom februára Bubla.