Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia KHL

Slovan doplatil na chyby, s Nižnekamskom prehral

Na snímke uprostred tréner Slovana Miloš Říha. Foto: TASR/Marko Erd

Na zverencov Miloša Říhu teraz čaká najvzdialenejší výjazd sezóny, počas nasledujúceho týždňa odohrajú tri stretnutia na klziskách protivníkov.


Bratislava 8. septembra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v piatkovom domácom zápase KHL s Neftechimikom Nižnekamsk 3:4 po predĺžení. S týmto súperom ťahajú negatívnu domácu sériu, zatiaľ naposledy nad ním zvíťazili v sezóne 2012/2013.

Na zverencov Miloša Říhu teraz čaká najvzdialenejší výjazd sezóny, počas nasledujúceho týždňa odohrajú tri stretnutia na klziskách protivníkov. Prvé majú na programe v pondelok 11. septembra na ľade Admiralu Vladivostok od 11.30 h SELČ.
KHL - sumár
HC Slovan Bratislava – Neftechimik Nižnekamsk 3:4 pp (1:2, 0:1, 2:0 - 0:1)

Góly: 4. Viedenský (Meszároš, Švarný), 45. Ebert (Viedenský, Smoleňák), 56. Viedenský (Kašpar, Smoleňák) – 14. Šiksatdarov, 14. Sexton (Sergejev, Nestrašil), 24. Rau (Sexton, Sergejev), 65. Kulikov (Sergejev). Rozhodovali: Ansons (Lot.), Soin – Strelcov, Sysujev (všetci Rus.), vylúčení: 6:5 na 2 min, navyše: Skalický 5+DKZ za vrazenie - Kulikov 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 6780 divákov.

Zostavy:
Slovan Bratislava: Mazanec (24. Štěpánek) - Ebert, Barker, Bačík, Meszároš, Voráček, Švarný, Kozák, Hedera - Hecl, Viedenský, Kašpar - Řepík, Genoway, Smoleňák - Buchtele, Sádecký, Hrnka - Skalický, Mikúš, Šťastný

Nižnekamsk: Ježov – Sergejev, Piganovič, Bryncev, Ogurcov, Šaripzianov, Volgin, Fazylzianov - Rau, Nestrašil, Sexton – Avcin, Kulikov, Poriadin – Šixatdarov, Jakimov, Zdunov - Galimov, Arkalov, Chajrullin

V úvode stretnutia sa Slovan pustil do súpera s vervou a vďaka aktivite dostal možnosť početnej výhody už po dvoch minútach. V nej sa po delovke Meszároša výborne zorientoval Viedenský pred Ježovom, ktorý skvelým tečom poslal puk po prvý raz do bránky – 1:0. Hostia mohli vyrovnať v následnej presilovke, niekoľkými zákrokmi sa blysol Mazanec. Obrovskú šancu hosťom zmaril v 8. minúte obranca Švarný, ktorý futbalovým spôsobom vykopol puk smerujúci do prázdnej bránky. V 14. minúte sa však hosťom podarilo nielen vyrovnať, ale streliť aj druhý gól. Potrebovali na to iba 16 sekúnd. Najskôr sa presadil Šiksatdarov a po ňom Sexton. V 15. minúte prišla ďalšia komplikácia pre domácich po tom, ako Skalický musel ísť predčasne pod sprchy po faule na Volgina, ale Neftechimik nevyužil túto výhodu.

Zužitkoval však ďalšie zaváhanie obrany Slovana v 24. minúte, keď sa k odrazenému puku dostal Rau a zvýšil už na 3:1. Po tomto góle prenechal Mazanec miesto v bránke Štěpánkovi. Domácich tento moment nakopol k väčšej aktivite, vybojovali si aj krátku presilovku o dvoch hráčov. Tá však priniesla iba vyrovnanie v počte striel na bránku. Presilovku hral Slovan aj v závere druhej tretiny, ale Nižnekamsk sa pohodlne ubránil.

V treťom dejstve sa najskôr strelecky prezentovali hostia, v 45. minúte sa však dostal k puku Ebert a tvrdou strelou prekonal Ježova. Ďalšiu snahu Slovana o vyrovnanie prekazil faul Švarného, no jeho spoluhráči sa ubránili a po návrate obrancu "belasých" pokračovalo dobýjanie bránky Ježova. Ten napokon kapituloval v 56. minúte po zásahu Viedenského. Zaslúžené vyrovnanie poslalo zápas do predĺženia.

V nadstavenom čase mohol rozhodnúť Sexton, ale v nájazde ho vychytal Štěpánek. Hosťom sa podarilo ukončiť zápas 10 sekúnd pred koncom predĺženia zásahom Kulikova.

Povedali po zápase
Miloš Říha, tréner Slovana:
"Mal nás naštartovať prvý gól, ale potom sme urobili tri hrúbky. Hrali sme veľa oslabení, pozitívne je, že sme ich ustáli, ale opäť škoda poslednej chyby. Bod pre nás je však vzhľadom na priebeh hry spravodlivý."

Andrej Nazarov, tréner Nižnekamska: "Bol to zaujímavý zápas, my sme v ňom chceli zvíťaziť. Nechýbali v ňom emócie, aj pre trénerov. Zvíťazili sme a tešíme sa domov."

Patrik Bačík, obranca Slovana: "Škoda, že sme po vyrovnaní nedokázali rozhodnúť. Hral som po zranení, prvú tretinu som však nedohral, pretože ma bolel chrbát. Cez prestávku ma fyzioterapeuti dali do poriadku. Na prvý zápas to z mojej strany nebolo zlé."

Marek Viedenský, útočník Slovana: "Opäť sme prespali prvú tretinu. Náš výkon sa potom zlepšil, ale mrzí ma gól v predĺžení. Moje body sú jedna vec, ale keď sa nevíťazí, sú pre mňa zbytočné."

Lukáš Kašpar, útočník Slovana:"Inkasovali sme góly po obrovských chybách. Dostali sme sa neskôr aspoň na 3:3, ale opäť sme urobili hrubú chybu. Myslím si, že sme boli lepšie mužstvo. Získali sme osem bodov z pätnástich možných, to je málo."