Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia KHL

Slovan získal posilu do útoku so skúsenosťami z NHL

Matt Murley Foto: HC Slovan

Belasý dres si na nasledujúce dve sezóny oblečie američan Matt Murley.

Bratislava 2. júna (TASR) - Slovenský účastník v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) Slovan Bratislava získal do svojich radov amerického útočníka Matta Murleyho z konkurenčného Medveščaku Záhreb. Druhý najproduktívnejší hráč chorvátskeho tímu v uplynulej sezóne podpísal so Slovanom dvojročný kontrakt do 30. apríla 2016.

Platnosť Murleyho zmluvy s "belasými" podlieha ešte registrácii na centrálnej hráčskej matrike (CIB) v Moskve. "Teší nás, že sa nám podarilo dotiahnuť príchod hráča tohto formátu do nášho mužstva. Murley je skúsený zámorský útočník, hrajúci zväčša na pozícii centra, ktorý svoje kvality naplno predviedol v minulej sezóne v drese Medveščaku Záhreb, kde patril medzi lídrov mužstva. Nemalo by tomu byť inak ani v Slovane, rátame s ním do prvej útočnej formácie," povedal pre hcslovan.sk generálny manažér tímu Maroš Krajči.

Tridsaťštyriročného Murleyho si vybral Pittsburgh Penguins v roku 1999 z 2. kola draftu a celkovo 51. miesta. Od roku 2002 pôsobil striedavo v nižšej zámorskej AHL a v NHL. V najlepšej lige sveta odohral v dresoch "tučniakov" a Phoenixu celkovo 62 zápasov, v ktorých nazbieral deväť bodov.

V roku 2008 odišiel do Európy, kde hral napríklad v ruskom Amure Chabarovsk, švajčiarskom Lugane, vo švédskych Linköpingu a Timre a naposledy v Záhrebe. V uplynulej sezóne nazbieral v 52 dueloch základnej časti 16 gólov a 20 asistencií. V troch zápasoch play off pridal gól a asistenciu.