Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia KHL

Viedenského prehra hnevá: Mali sme dať tretí gól

Na snímke Marek Viedenský Foto: TASR - Michal Svítok

Brankára Proskuriakova v bránke hostí zachránila od gólu dvakrát žŕdka, strelcom Slovana šťastena nepriala.

Bratislava 3. septembra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava boli v súboji s Jugrou Chanty-Mansijsk lepším mužstvom. Napriek tomu museli stráviť trpkú prehru 2:3 po samostatných nájazdoch. Zverenci trénera Miloša Říhu sa zhodli v názore, že stratili dva body.

"Snažili sme na zápas pripraviť čo najlepšie, na rozcvičke to vyzeralo dobre, ale nebolo to v úvode ideálne. Potom sme zapli na väčšie obrátky, ale nevyužili sme veľa šancí," povedal po stretnutí Marek Viedenský. Práve z jeho hokejky padol vyrovnávajúci gól, ktorý naštartoval Slovan k výbornému výkonu. "Keby sme zvýšili na 3:1, tak sa podľa mňa Jugra položí. Naopak, dali náhodný gól. Ale aj potom sme mali dostatok šancí. Dnes prehralo lepšie mužstvo."

Brankára Proskuriakova v bránke hostí zachránila od gólu dvakrát žŕdka, strelcom Slovana šťastena nepriala. "Hokej je niekedy aj o šťastí. Môžete mať veľa šancí, ale súper dá z ojedinelej akcie gól. V nájazdoch to bol už vabank. Stratili sme dva body," dodal Viedenský. Center Bratislavčanov sa nedávno stal otcom malej Tamie, v súčasnosti spolu s manželkou riešia útrapy, ktorými si musia prejsť všetci rodičia. "Rastú jej zúbky, našťastie je úžasná v noci, ak zaspí, spí až do rána. Jeden už má vonku, takže čakáme na druhý," vysvetlil 27-ročný útočník, ktorý patril medzi najlepších na ľade.

Po dlhej pauze je už jeho operované koleno v poriadku, aj keď ideálne to ešte nie je. "Do súbojov idem, nemôžem na to myslieť, ale po zápase koleno cítim. Musím ho dobre regenerovať, pretože hráme obdeň a nie je to jednoduché. Ale pomáhajú mi fyzioterapeuti, sezóna sa rozbieha a nemám sa prečo šetriť," uzavrel útočník Slovana.