Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Knihy

Mayské proroctvo - zápas o osud ľudstva sa začína

Foto: TERAZ.sk/Fragment

Príbeh dievčaťa, ktoré sa nedoceňuje a žije v tieni svojich talentovaných rodičov je napísaný reálne a dynamicky.

Bratislava 18. augusta (TERAZ.sk) - Obávaný rok 2012 a vyslovené mayské proroctvo vyvoláva mnoho otázok a dohadov. Bude znamenať tento rok skutočne apokalypsu a zničenie ľudstva, alebo znamená koniec jednej éry a začiatok druhej, ktorá je nevyhnutná následkom klimatických a iných zmien? Román Mayské proroctvo – Zápas o osud ľudstva prináša príbeh, ktorého inšpiráciou sú práve spomínané skutočnosti.

Dokáže hlavná hrdinka románu, šestnásťročná Caity, rozlúštiť tajné kódy a symboly dávneho mayského proroctva? Akú úlohu zohrá obyčajné dievča v spleti nebezpečných udalostí ? Podarí sa jej odhaliť temné sprisahanie?

Príbeh dievčaťa, ktoré sa nedoceňuje a žije v tieni svojich talentovaných rodičov je napísaný reálne a dynamicky. Votkávanie mýtov a legiend do príbehu je ohromujúce. Čitateľ pri čítaní bude túžiť čo najskôr odhaliť, čo sa skrýva za tajomnými symbolmi a šiframi.

Skutočným korením prvej knihy série Mayské proroctvo je samotná postava Caity. Je to hrdinka, ktorú si každý čitateľ obľúbi: je vtipná, úprimná a väčšinou koná tak, ako by sa v takejto zvláštnej situácii zachoval skutočný tínedžer. Je to hrdinka, ktorej príbeh čitatelia budú chcieť sledovať. “ (Booklist)

Anotácia:
Šestnásťročná Caity trávi prázdniny na starom hrade v Škótsku. Na stene svojej izby objaví tajomné znaky, ktoré sa jej postupne podarí rozlúštiť. Ide o staré mayské proroctvo. Dozvedá sa z neho, že v osude ľudstva má zohrať neľahkú úlohu spojenú s množstvom nebezpečných situácií. Caity sa musí rozhodnúť, či má na to dosť odvahy a síl.

Vydavateľstvo Fragment, s. r. o., vzniklo na Slovensku v novembri 2004 ako pobočka Nakladatelství Fragment, s. r. o., ktoré v Česku pôsobí už od roku 1991 a v súčasnosti patrí medzi najväčších vydavateľov v Českej republike. Počas svojej existencie na Slovensku sme vydali už vyše 800 titulov a urobili radosť tisíckam čitateľov. Hlavným predmetom nášho záujmu je literatúra pre deti a mládež, no naša ponuka je oveľa širšia. Vydávame beletriu, populárno-náučnú literatúru, pracovné zošity, leporelá, samolepkové albumy, učebnice, slovníky... Z rozmanitej produkcie si vyberú všetci od detí, ktoré začínajú spoznávať svet okolo seba, cez školákov lúskajúcich dobrodružné príbehy, až po náročných dospelých čitateľov.