Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Knihy

Na knižné pulty prichádza kniha plná receptov z rôznych kútov sveta

Obálka knihy MasterChef Foto: bux.sk

Pred Vianocami sa môžete inšpirovať netradičnými jedlami nielen slovenskej, ale aj zahraničnej kuchyne, ktoré možno obohatia váš vianočný stôl.

Televízna gastronomická šou MasterChef slávi úspechy po celom svete a mimoriadnu pozornosť si získala aj u nás. Niekedy bulvárnymi správičkami, inokedy reakciami porotcov, ale najmä receptami. Predovšetkým o nich je kniha MasterChef, ktorá teraz vychádza.

Kniha približuje na prvých stranách atmosféru súťaže, ale predovšetkým ponúka množstvo zaujímavých kulinárskych tipov. Očami víťaza sa pozriete na recepty v jednotlivých disciplínach, na varenie jeho spolubojovníkov i na porotcov. V knihe nájdete nielen postupy na uvarenie najlepších jedál zo súťaže, ale aj nové recepty samotného MasterChefa.
Recepty na rôzne jedlá, ktoré nájdete v knižnej novinke.
Foto: bux.sk


Nechýba ázijská, stredomorská či americká kuchyňa, pivová párty, samostatná kapitola vegetariánska kuchyňa, ale tiež mäsové pokrmy a dezerty i sladkosti.

V kapitole Moderná česká a slovenská kuchyňa nájdete recepty na kurča so smotanovo-hubovou omáčkou, krémovú polievku z kurčiatok alebo palacinky s dusenými jablkami a tvarohovým krémom.
V knihe nájdete aj kapitolu Zdravo a chutne – jahňa na indický spôsob, ázijský šalát zo sladkých zemiakov aj špeciálny cheesecake.

Posledné kapitoly sú venované trom finálovým kolám, v Očami víťaza nájdete recepty MasterChefa a záver patrí prehľadnému registru. Kulinárstvo, varenie a foodstyling je v móde. Inšpirujte sa nápaditými a zároveň chutnými receptami so svetoznámej kulinárskej šou.

Pozrite si zopár receptov zo Stredoeurópskej kuchyne v novinke MasterChef.