Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Knihy

Namiešajte si kokteil, ktorý vám zmení život!

Foto: IKAR, a.s.

Váš mozog je chemická továreň, ktorá neustále produkuje šesť látok. Práve tie ovplyvňujú vaše pocity, ale aj rozhodovanie a konanie.

Bratislava 31. januára (OTS) - Kniha Šesť látok, ktoré vám zmenia život vás naučí, ako si z nich namiešať správny kokteil, aby ste sa stali najlepšou verziou seba samých. Využijete tak plný potenciál vášho mozgu a vytvoríte si život, po ktorom túžite.

„Ak si vytvoríte dopamín, pocítite príliv energie,“ popisuje David JP Phillips. „Ak vytvoríte testosterón, budete sebavedomejší. Ak vytvoríte endorfíny, budete euforickejší. Ak si vytvoríte oxytocín, budete citlivejší a ak zredukujete svoj kortizol, budete sa cítiť pokojnejšie. Len si predstavte, že by ste mohli ovládať svoj mozog a vstreknúť tieto substancie do organizmu, kedykoľvek chcete, iba s použitím rôznych duševných nástrojov a techník.“

Na základe svojich osobných skúseností napísal túto knihu, ktorá sa okamžite stala bestsellerom a bola preložená do tridsiatich jazykov. Naučila milióny ľudí po celom svete, ako prirodzene využiť silu šiestich kľúčových látok a vylepšiť seba samého.

Pozrite si video s autorom:


Šesť látok, ktoré vám zmenia život je jedinečná kniha, ktorá veľmi jednoduchým a konkrétnym spôsobom predstavuje šesť hlavných neurosubstancií: dopamín, oxytocín, sérotonín, endorfín, testosterón a kortizol.
A David vysvetľuje, ako vám môžu zmeniť život. Ponúka 10 tipov, ako ňou ovplyvniť svoj život a mozog.

Už názov hovorí, že týchto šesť látok môže zmeniť váš život... a Davidovi zmenil. „V mojom prípade mi obsah tejto knihy zachránil život pred celoživotnou depresiou. Táto kniha nie je len pre tých, čo trpia depresiou, ale pre všetkých, ktorí chcú zlepšiť kvalitu svojho života, cítiť sa vo všeobecnosti šťastnejšie a mať život pod kontrolou,“ dodáva.

David JP Phillips sa živí ako medzinárodný prednášateľ, kouč a pedagóg. Celý dospelý život zasvätil komunikácii z pohľadu neurovedy, biológie a psychológie. So svojím tímom celých sedem rokov skúmal päťtisíc rečníkov, prednášajúcich a moderátorov. Výsledkom ich práce bola identifikácia 110 rôznych spôsobov, ktorými všetci komunikujeme. Dva roky trávil prípravou najsledovanejšej prednášky TEDx-u na tému storytelling (rozprávanie príbehov). Bol jedným z prvých, ktorý v publiku na povel vyvolal uvoľňovanie rozličných neurotransmiterov a hormónov v závislosti od toho, aký príbeh rozprával.

Milan Buno, knižný publicista