Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Knihy

(Nečakane) príma zábava v pokračovaní obľúbených detských sérií

Foto: Slovart

Blížiace sa jarné počasie a marec – mesiac knihy prinášajú novinky z viacerých detských knižných sérií z Vydavateľstva SLOVART, ktoré dozaista rozčítajú každého detského čitateľa.

Bratislava 15. marca (OTS) - Pokračovanie detskej série od kráľovnej historických románov Philippy Gregory Pravidlá pravej princeznej: A čo s tým princom? dorazilo do kníhkupectiev. Hneď v prvej časti Pravidlá pravej princeznej princezná Florizella všetkým dokázala, že ani zďaleka nezapadá do kategórie „obyčajná princezná“ – nejedáva ako vrabček, nenosí krásne šaty a odmieta strácať čas vyšívaním. Tentokrát zavíta do paláca jej kráľovských rodičov nečakaný hosť – bocian, ktorý prinesie chlapčeka, a nie hocakého! Jedného dňa má zasadnúť na trón. Florizella je v šoku, pretože kráľom sa má stať iba preto, že je chlapec. Podarí sa jej dokázať, že v starých pravidlách pre princezné a princov niečo škrípe? Knihu do slovenčiny preložila Oľga Kralovičová.

O autorke:
Philippa Gregory (1954) je britská spisovateľka, ktorá publikuje už od roku 1987. Preslávila sa predovšetkým tvorbou historických románov a fikcií z tudorovských čias a z ďalších historických období. Mnohé z jej románov získali literárne ocenenia a boli zdramatizované. Séria kníh o princeznej Florizelle je jej tvorbou pre deti, ktorá začala vychádzať koncom osemdesiatych rokov minulého storočia.

Foto: Slovart

Do zábavnej detskej série Megadom na strome od známeho Andyho Griffithsa pribudlo už šieste dobrodružstvo. Andymu a Terrymu nestačilo ani 65 poschodí domu na strome, a tak pristavali ďalších 13. Pribudla autoumyváreň, kombinovací stroj, súdna sieň s robotickým sudcom, čmáratórium a ešte množstvo nových výmyslov. Tentoraz však bude priateľstvo hlavných hrdinov čeliť skúške. Ako to napokon dopadne sa dozviete v novinke Megadom na strome. 78 poschodí. O preklad knihy sa aj v tomto prípade postarala Oľga Kralovičová.

O autorovi:
Andy Griffiths (1961) je najpopulárnejší austrálsky detský spisovateľ. Na konte má vyše20 kníh, vrátane nonsensových veršov, poviedok, komiksov a hier. Za posledných 15 rokov sa Andyho knihy stali bestsellermi, získali viac ako 50 detských ocenení, boli adaptované ako televízny kreslený seriál a celosvetovo sa ich predalo viac než 5 miliónov kópií.

Foto: Slovart

Úspešná, no predovšetkým zábavná detská séria Tom Gates o výnimočnom tvorcovi komiksových príbehov (a majstrovi výhovoriek) s uleteným denníkom od Liz Pichon, pokračuje už 19. časťou!

Vyzerá to tak, že Tom bude tentokrát trčať doma až šesť týždňov. Zlomil si totiž akúsi kostičku v členku, a tak si musí nájsť nový druh zábavy! Pretrpieť nudu mu pomáhajú kamoši, aj jeho verný pes Kohút. No predsa len je tu ešte jedna vec, ktorá by Toma naozaj rozveselila: karamelový donut z novej Donutárne! Snáď každé dieťa ho už ochutnalo, ale jemu stále uniká! Podarí sa mu splniť si tento sen? Nenechajte si ujsť novinku Tom Gates 19: (Nečakane) príma zábava, ktorá vyšla 1. marca. O slovenský preklad sa už tradične postaral Branislav Kočan.

O autorke:
Liz Pichon (1963) je britská autorka a ilustrátorka kníh pre deti. Preslávila sa najmä zábavnou sériou o Tomovi Gatesovi – majstrovi výhovoriek, expertovi na čarbanice a výnimočnom tvorcovi komiksových príbehov, ktoré nájdete v jeho uletenom denníku. Jej najpredávanejšia a mnohými cenami ocenená séria bola prvýkrát vydaná v roku 2011. V súčasnosti je v sérii Tom Gates 21 kníh. Doposiaľ sa z nej predalo takmer 17 miliónov výtlačkov a preložená bola do 44 jazykov.