Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Knihy

Únosca sa nezastaví pred ničím

Angela Marsonsová: Zmiznuté dievčatá Foto: Vydavateľstvo Ikar

Taký napínavý a perfektne vystavaný krimitriler ste už dlho nečítali. Zmiznuté dievčatá sú treťou knihou s vyšetrovateľkou Kim Stonovou.

Bratislava 30. augusta (OTS) - Brilantný príbeh, ktorý vyniesol autorku Angelu Marsonsovú na najvyššie priečky k takým menám ako James Patterson, Harlan Coben, Jeffery Deaver, Patricia Cornwellová a ďalší.

Presvedčivé, návykové a desivé. Zmiznuté dievčatá si jednoducho nesmiete nechať ujsť,“ píše A Bookseller Blabbering a portál I love Reading dodáva: „Angela, nevieme ako to robíte, ale preboha, pokračujte v tom!“

Niekto sa chce asi hrať, ale vybral si hru krutú, bezcitnú a zvrátenú.
Unesie dve deväťročné kamarátky Charlie a Amy a vzápätí pošle obom rodinám esemesku so svojou požiadavkou. Vyzve ich, aby za deti ponúkli určitú sumu. Kto ponúkne viac, vyhráva. No takýmto spôsobom zároveň vynesie rozsudok smrti nad druhým dievčaťom.

Prípadu, ktorý sa nápadne podobá na únos spred roka, sa ujme inšpektorka Kim Stonová. Spočiatku je bezradná a nemá sa čoho zachytiť, lebo únosca starostlivo zametá za sebou každú stopu. Po ďalších esemeskách s desivým obsahom si uvedomuje, že jej súperom je azda ten najšialenejší zloči¬nec, s akým sa kedy vo svojej kariére stretla. Čas neúprosne beží a šanca, že by sa dievčatá vrátili domov živé, sa každou hodinou zmenšuje.
Kľúčom k vyriešeniu prípadu by možno bolo odkrytie ¬temných tajomstiev z minulosti oboch rodín. Môže si však Kim dovoliť tak dlho čakať?
Alebo niečie dieťa naozaj zaplatí tú najvyššiu cenu?

Pozrite si skvelé VIDEO ku knihe Zmiznuté dievčatá:



Angela Marsonsová je britská autorka, od ktorej v slovenčine vyšli už dva vynikajúce a úspešné trilery s ústrednou postavou detektívky Kim Stonovej: Tichý výkrik a Diabolské hry. Aj vo svete zaznamenali fenomenálny úspech: predalo sa z nich vyše milióna výtlačkov. Voľne na ne nadväzuje aj mrazivý triler Zmiznuté dievčatá, ktorý si vychutnáte do poslednej strany. Aj vďaka týmto príbehom patrí Angela v súčasnosti medzi najčítanejšie autorky kriminálnych románov.

Vypočujte si AUDIO úryvok.
Z knihy číta Alfréd Swan:


„Vaše dcéry žijú. Toto nie je nejaký náhodný únos niekoho, kto chce byt’ slávny. Niekto to dobre naplánoval a rátal s nepredvídatel’nými udalost’ami. Spomínate si na minulý rok, keď z Dudley uniesli dve malé dievčatá?“
Obe ženy prikývli.
„Zatial’ sa zdá, že tento prípad je vel’mi podobný. Nepoznáme ešte všetky podrobnosti, no domov sa vrátilo iba jedno z dievčat.
Telo druhého sa nikdy nenašlo. Polícia vyhlásila informačné embargo, a napriek tomu sa správa rozšírila už na tretí deň. Páchatel’ov možno vystrašila publicita a podnietila ich do unáhleného kroku. Nechceme, aby sa niečo také stalo aj tentoraz. Únoscovia už nadviazali kontakt. Určite si uvedomujete, že vaše dcéry uniesli z nejakého dôvodu a že to nebol iba náhodný pedofil.“
Kim ignorovala zdesenie v ich tvárach.


Milan Buno, literárny publicista