Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Knihy

Už nikdy nedosiahnem úspech ako s H. Potterom, tvrdí Rowlingová

Spisovateľka Rowlingová Foto: TASR/AP Photo

Rowlingovej vôbec prvé dielo určené pre dospelých čitateľov sa na knižnom trhu objaví pod názvom Casual Vacancy už 27. septembra.

Berlín 23. septembra (TASR) - Britská autorka literárnej ságy o čarodejníckom učňovi Harrym Potterovi Joanne K. Rowlingová si je istá, že bez ohľadu na kvalitu jej ďalších diel sa už podobne úspešnej práce nedočká. Vyplýva to z jej slov pre nemecký týždenník Der Spiegel.

Rowlingovej vôbec prvé dielo určené pre dospelých čitateľov sa na knižnom trhu objaví pod názvom Casual Vacancy už 27. septembra. Túto prácu vníma samotná autorka ako oslobodenie.

Spisovateľka sa netají vďačnosťou za megaúspech, ktorý dosiahla a priznáva, že jej sláva má popri tienistých stránkach aj pozitívne aspekty. "Najkrajšie je, ako sa mi nedávno stalo, keď prichádza ku mne 21-ročná mladá žena a hovorí: Boli ste mojím detstvom. Môžem Vás objať?"

Joanne K. Rowlingová súčasne priznáva, že náhlu slávu nebolo pre ňu jednoduché spracovať, avšak v súčasnosti s ňou už dokáže žiť, pretože sa jej dostáva značnej podpory.