Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Knihy

Vychádza román Priateľky Táne Keleovej-Vasilkovej

Táňa Keleová-Vasilková Foto: TASR/Štefan Puškáš

Táňa Keleová-Vasilková sa venuje písaniu románov od roku 1994. Záujem o jej príbehy neutícha ani po rokoch. Jej prvotina vyšla v náklade päťsto kusov, dnes sa z každej jej knihy predajú desaťtisíce.

Bratislava 24. októbra (TASR) - Najúspešnejšia slovenská autorka románov pre ženy Táňa Keleová-Vasilková vydáva svoj v poradí 30. román vo vydavateľskom dome Ikar a 31. román vo svojej spisovateľskej kariére. Jej knihy patria medzi najčítanejšie na Slovensku, o čom svedčí aj fakt, že ako prvá autorka dosiahla milión predaných výtlačkov.

Tri ženy – Hana, Marta, Táňa. Tri priateľky – tri osudy, ktoré spája túžba po sebanaplnení a zmysluplnom živote. Hľadajú samy seba a popritom čosi strácajú a iné zasa nachádzajú, trápia sa aj tešia, jednoducho si so sebou vláčia balíček života naplnený rôznorodou zmesou. A, samozrejme, aj plný zvratov a prekvapení.

O svojom novom románe Priateľky autorka povedala: „Dúfam, že budete túto knihu čítať s láskou, pretože ja som ju s láskou písala. Obľúbila som si všetky tri ženy a ťažko sa mi s nimi lúčilo. Podľa mňa sú skvelé aj so svojimi chybami. Napokon, kto z nás ich nemá? Dúfam, že moji čitatelia budú vnímať postavy v románe ako ja, že im budú rovnako blízke. Dôležité, aspoň pre mňa, je aj uvedomenie si, že každý z nás má nejaký problém. V tomto je život spravodlivý. Nadeľuje všetko... a len s naším pričinením sa niektoré veci dajú zvládnuť. A niektoré aj nie...“

Pri príležitosti vydania knihy Priateľky vychádza aj kuchársky zápisník Moje recepty s 30 receptami od Táne Keleovej-Vasilkovej. Spoločne sú darčekom pre všetky priateľky, ktoré tiež spája silné puto.

Táňa Keleová-Vasilková sa venuje písaniu románov od roku 1994. Záujem o jej príbehy neutícha ani po rokoch. Jej prvotina vyšla v náklade päťsto kusov, dnes sa z každej jej knihy predajú desaťtisíce výtlačkov. Okrem iných ocenení sa pravidelne umiestňuje medzi TOP autormi v sieti kníhkupectiev Panta Rhei Awards. Každoročne patrí aj medzi najoceňovanejších autorov Ikariády a pravidelne si odnáša ocenenie Platinová kniha.

TASR informovala PR manažérka vydavateľstva Ikar Lucia Čarná.