Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Košický kraj

Aktuálna výstava v Rožňave prezentuje fotografie Jozefa Peniaška

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Tomáš Halász

Fotografie J. Peniaška naposledy vystavovali pred desiatimi rokmi. Autor však stále tvorí a jeho videnie a spracovanie okolitého sveta sa vyvíja, preto sa rozhodli vystaviť výber jeho tvorby.

Rožňava 14. augusta (TASR) – Fotografie Jozefa Peniaška približuje aktuálna výstava Nerušte moje sny, ktorá je do 9. septembra sprístupnená v Dome tradičnej kultúry Gemera v Rožňave. TASR o nej informovala Anežka Kleinová z Gemerského osvetového strediska.

„Fotografie J. Peniaška sme naposledy vystavovali pred desiatimi rokmi. Autor však stále tvorí a jeho videnie a spracovanie okolitého sveta sa vyvíja, preto sme sa rozhodli výber jeho najnovšej tvorby priblížiť verejnosti.” uviedla Kleinová na margo výstavy.

Dodala, že autor pochádza z Handlovej, priženil sa však do Hrhova pri Rožňave a pracuje ako technik na kompresorovej stanici tranzitného plynovodu. „Zároveň sa vypracoval z amatérskeho fotografa na profesionála. Priznáva, že najprv fotografoval takmer všetko - ľudí, krajinu i zátišia, neskôr sa jeho témy menili a v centre záujmu zostal človek ako inšpiratívna a zaujímavá bytosť,” zakončila Kleinová.