Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

Horskí záchranári pomáhali v Slovenskom raji

ILustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Záchranárov požiadali o pomoc pre 65-ročnú českú turistku. Pri zostupe na turistickom chodníku vedúcom z Tomášovského výhľadu smerom do ústia Bieleho potoka si spôsobila poranenie dolnej končatiny.

Slovenský raj 16. augusta (TASR) - Horskí záchranári pomáhali vo štvrtok zatiaľ dvom turistom v Slovenskom raji. Informuje o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke.

Dopoludnia boli záchranári HZS požiadaní o pomoc pre 65-ročnú českú turistku. „Pri zostupe z technických zariadení na turistickom chodníku vedúcom z Tomášovského výhľadu smerom do ústia Bieleho potoka si spôsobila poranenie dolnej končatiny,“ informuje HZS s tým, že po príchode turistke nohu ošetrili, zafixovali a na nosidlách ju preniesli na Čingov. Odtiaľ ju záchranári HZS transportovali terénnym vozidlom do nemocnice v Spišskej Novej Vsi.

HZS pomáhala aj pri úraze hornej končatiny, ktorý si na turistickom chodníku v oblasti pod Misovými vodopádmi spôsobil po pošmyknutí 27-ročný český turista. Záchranári HZS mu po príchode končatinu ošetrili a zafixovali. V ich sprievode zišiel na parkovisko v Podlesku a na vlastnú žiadosť pokračoval na ďalšie ošetrenie samostatne.