Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

DOVOLIL SI PRIVEĽA: Cyklista v Košiciach napadol vodiča auta

Ilustračná snímka. Foto: TASR - KR PZ v Bratislave

Tomuto útoku podľa zistení polície predchádzal konflikt na križovatke ulíc Alejová a Pri Prachárni v Košiciach, kde obvinený ako cyklista vošiel do jazdnej dráhy osobnému autu.

Košice 7. marca – Z prečinu výtržníctva polícia obvinila 29-ročného občana Afganistanu, ktorý v sobotu (3.3.) okolo poludnia na mieste verejnosti prístupnom fyzicky napadol 37-ročného Košičana. Tomuto útoku podľa zistení polície predchádzal konflikt na križovatke ulíc Alejová a Pri Prachárni v Košiciach, kde obvinený ako cyklista vošiel do jazdnej dráhy osobnému autu, ktoré viedol poškodený muž a ktorý ho na uvedený skutok upozornil zvukovým výstražným znamením.

"Následne na to obvinený muž pristúpil k vozidlu a poškodeného opakovane fyzicky napadol, čím mu podľa predbežnej lekárskej správy spôsobil ľahké zranenia. Krátko po skutku podozrivého muža hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru v Košiciach Juh zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia," uviedla v stredu košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Počas vyšetrovania udalosti sa zistilo, že obvinený bol v minulosti právoplatne postihnutý za priestupky proti občianskemu spolunažívaniu. Vzhľadom na to poverený príslušník Policajného zboru spracoval podnet na väzobné stíhanie obvineného muža, ktorý sudca Okresného súdu Košice II akceptoval a obvineného vzal do väzby.

"V prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody až na tri roky," konštatovala Ivanová.