Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Košický kraj

Daňový úrad v Košiciach po požiari opäť funguje v bežnom režime

Daňový úrad v Košiciach po požiari otvorili v pondelok 5. marca a je opätovne funkčný a prístupný pre verejnosť. Klienti môžu vybavovať svoje daňové záležitosti v rámci úradných hodín. Foto: TASR - František Iván

Dokumentácia zostala nepoškodená vzhľadom na to, že sa uchováva v suteréne. Všetky daňové priznania sú navyše skenované, a teda ukladané aj elektronicky.

Košice 5. marca (TASR) - Daňový úrad v Košiciach po minulotýždňovom požiari strechy sprístupnili pre verejnosť v rámci štandardných úradných hodín. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa Finančnej správy (FS) SR Ivana Skokanová, všetky činnosti sú zabezpečované v štandardnom režime.

Vzhľadom na to, že uplynulý týždeň fungoval daňový úrad len v provizórnych podmienkach, vedenie úradu, podľa jej slov v pondelok operatívne navýšilo počet pracovníkov, ktorí vybavujú požiadavky klientov. "Aj vďaka tomuto opatreniu zatiaľ zvládol daňový úrad zvýšený nápor klientov bez problémov a zdržaní. Daňový úrad len dopoludnia navštívilo viac ako 500 klientov. Takmer 320 klientov navštívilo podateľňu a 190 daňových subjektov klientsku zónu, čo predstavuje dvojnásobný počet klientov v porovnaní s inými bežnými stránkovými dňami," uviedla Skokanová.

Utorkový požiar strechy budovy, v ktorej sídli Daňový úrad Košice, podľa hovorkyne nemal výrazné dopady na priestory využívané daňovým úradom. Keďže horela strecha šesťpodlažnej budovy a daňový úrad má od Železníc Slovenskej republiky prenajaté prvé a druhé nadzemné podlažie a prvé podzemné podlažie, tieto priestory požiar nezasiahol.

"Dokumentácia daňového úradu zostala nepoškodená vzhľadom na to, že sa uchováva v suteréne. Všetky daňové priznania sú navyše skenované, a teda ukladané aj elektronicky. Údaje o všetkých dokumentoch sú uložené aj v informačných systémoch finančnej správy – akékoľvek úradné záznamy sú vždy zaprotokolované," konštatovala Skokanová.