Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Do fondu Karpatskej vandrovky pribudlo 10.600 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Erika Ďurčová

Financie budú rozdelené v roku 2018 na realizáciu projektov podporujúcich aktívny a zdravý životný štýl, voľnočasové aktivity komunít a nekomerčnú kultúru na východnom Slovensku.

Košice 16. septembra (TASR) – Viac ako 100 účastníkov turistického pochodu zdolalo dnes 50 kilometrov po hrebeni Volovských vrchov z kúpeľov v obci Štós do Košíc. V rámci akcie 21 tímov prispelo do fondu Karpatskej vandrovky sumou 10.600 eur.

Financie budú rozdelené v roku 2018 na realizáciu projektov podporujúcich aktívny a zdravý životný štýl, voľnočasové aktivity komunít a nekomerčnú kultúru na východnom Slovensku. "Po druhý raz sa nám podarilo zdolať hranicu 100 účastníkov. Je to pre nás signál, že občianska spoločnosť v regióne reaguje aj na takúto formu participácie na jeho rozvoji," uviedla riaditeľka Karpatskej nadácie Laura Dittel. Výzva na podávanie projektov bude vyhlásená v marci 2018 a o finančných prostriedkoch rozhodnú samotní darcovia.

Karpatská nadácia podporuje východné Slovensko od roku 1995 a počas svojej existencie prerozdelila viac ako 2,1 milióna eur pre stovky projektov.