Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Košický kraj

M. Petruška podporila vo voľbách primátora Košíc SNS

Martin Petruško, archívna snímka. Foto: TASR

Podporu zo strany národniarov potvrdil pri utorňajšom odovzdaní kandidátnej listiny.

Košice 11. septembra (TASR) – Súčasný viceprimátor Košíc Martin Petruško ide do tohtoročných volieb na post primátora ako spoločný kandidát Smeru-SD a SNS. Podporu zo strany národniarov potvrdil pri utorňajšom odovzdaní kandidátnej listiny.

"Po tom, ako ma podporila strana Smer-SD, sa k mojej podpore pridala aj Slovenská národná strana," uviedol. Informoval ďalej, že podporu jeho kandidatúry podpísalo aj viac ako 5000 Košičanov, pričom od občanov získal viac ako 3000 podnetov, čo v Košiciach treba v najbližších štyroch rokoch zlepšiť.

Deklaroval ďalej, že chce byť primátor všetkých Košičanov. "Komunálna politika je o riešeniach pre ľudí a nie o politikárčení. Preto garantujem všetkým obyvateľom, partnerom, komunálnym politikom, aktivistom aj podporovateľom, že u mňa sú dvere na spoluprácu otvorené, diskusia a verejný záujem je na prvom mieste," uviedol.

Kandidatúru na primátora Košíc doteraz ohlásili aj predseda mimoparlamentnej strany Šanca Viliam Novotný, nezávislý mestský a krajský poslanec Jaroslav Polaček, nezávislý mestský poslanec Miroslav Špak, starosta mestskej časti Košická Nová Ves Milan Lesňák (nezávislý), prvý viceprezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Richard Havrilla, košický krajský podpredseda a okresný predseda Mosta-Híd Vladimír Vágási a nezaradená poslankyňa Národnej rady (NR) SR Alena Bašistová.