Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

V nemocnici v Šaci sa vlani narodilo 1946 detí

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Tím lekárov gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia pomohol na svet v uplynulom roku aj dvojčatám, a to v 23 prípadoch.

Košice 4. januára (TASR) - V roku 2017 sa v pôrodnici Nemocnice Košice-Šaca narodilo 1946 detí. Oproti predošlému roku mali mierny náskok dievčatá, ktorých sa narodilo 977. Chlapcov bolo 969. Tím lekárov gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia pomohol na svet v uplynulom roku aj dvojčatám, a to v 23 prípadoch.

"V roku 2017 sa aj v našej pôrodnici tešili obľube veľmi populárne mená ako Adela, Ema, Sebastián či Erik. Najčastejšie však rodičia dávali dievčatám meno Nina a chlapcom Michal. V prípade neštandardných mien zaznelo dievčenské meno Shanaya a chlapčenské Achiles," informovala vo štvrtok nemocnica.

Posledné dni roka boli na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice Košice-Šaca hektické. Lekári a sestry na novorodeneckom oddelení sa týždeň pred Vianocami starali až o 38 novorodencov. Sviatky sa už niesli v pokojnejšom duchu. Na Štedrý deň sa na svet vypýtali samé dievčatá. "Mia, Kristína, Martina aj Miriam sa tešia dobrému zdraviu a rodičia si už svoje vianočné deti užívajú doma. Ešte pokojnejší bol na pôrodnej sále silvestrovský deň, kedy sa narodili iba dve deti. Nový rok privítali so službukonajúcimi lekármi v našej pôrodnici traja novorodenci," informovala nemocnica.

Gynekologicko-pôrodnícka klinika v Šaci poskytuje komplexnú starostlivosť v tehotenstve, počas pôrodu a v šestonedelí. K zabezpečeniu patrí 24-hodinový rooming-in, cieľom je vytvoriť matke a jej dieťatku dostatok priestoru na vzájomný kontakt a dojčenie.