Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Knižnica pre mládež mesta Košice obohatila fond o nové knihy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Vďaka projektu Nové knihy pribudlo 817 kníh rôznych žánrov. Knihám sa tešia detskí čitatelia v pobočkách knižnice po celom meste.

Košice 10. januára (TASR) - Knižnica pre mládež mesta Košice v závere minulého roka rozšírila pre svojich čitateľov fond o najzaujímavejšie knižné novinky. Vďaka projektu Nové knihy pribudlo 817 kníh rôznych žánrov. Knihám sa tešia detskí čitatelia v pobočkách knižnice po celom meste. TASR o tom v stredu informovala Viera Ristvejová z Knižnice pre mládež mesta Košice.

"Máme 21 pobočiek a pri výbere kníh sme rovnako ako po minulé roky zohľadňovali ich individuálne potreby vyplývajúce z počtu a typu používateľov," hovorí zástupkyňa riaditeľky knižnice Kamila Prextová.

"Na nákup sme využili projekt Fondu na podporu umenia - Nové knihy, ktorý nám pomohol obohatiť ponuku pre prioritnú vekovú skupinu našej knižnice, mladších čitateľov vo veku od šesť do 15 rokov," doplnila.

Knižnica podľa jej slov nakupovala knihy priebežne po celý rok, aby mohla disponovať vždy tým najkvalitnejším a najzaujímavejším z pôvodnej aj prekladovej literatúry. Za rok 2017 jej pribudlo 5854 zväzkov, z toho 4925 kusov tvorí beletria a 929 kusov náučná literatúra.

"Aby sa naši mladí čitatelia alebo ich rodičia vedeli lepšie orientovať v aktuálnych novinkách detskej literatúry na trhu, aj tento rok sme vydali katalóg Najlepších detských kníh. Je dostupný v digitálnej podobe na našej webovej stránke www.kosicekmk.sk a v printovej, vo všetkých pobočkách knižnice," dodala Prextová.

Nákup literatúry bol financovaný z verejných zdrojov poskytnutých Fondom na podporu umenia.