Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Michalovce udelia titul Čin roka 7 jednotlivcom a ôsmim kolektívom

Ilustračná snímka./span> Foto: TASR

V kategórii jednotlivciv to budú Radmila Hajduková, Ingrid Štefanisková, Zuzana Tongeľová, Samuel Liška, Michal Stričík, Alena Niklasová a Jozef Smrek.

Michalovce 5. marca (TASR) – Michalovská samospráva aj v tomto roku udelí titul Čin roka 2017, konkrétne siedmim jednotlivcom a ôsmim kolektívom, za mimoriadny výsledok v rôznych oblastiach života dosiahnutý v predchádzajúcom roku.

"Vždy nás poteší, keď je to nejaký humanitný čin roka, že niekto akýmsi spôsobom prispel k záchrane života, ale poteší nás aj iné, keď dosiahnu školy, či jednotlivci, či kolektívy, či športovci nejaké úspechy. Aj takýmto spôsobom chceme na nich upozorniť a aj takýmto spôsobom chceme motivovať tých, ktorí by ich eventuálne mohli nasledovať," uviedol pre TASR primátor mesta Viliam Zahorčák.

Titul Čin roka 2017 v kategórii jednotlivci udelia v oblasti školstva Radmile Hajdukovej, Ingrid Štefaniskovej a Zuzane Tongeľovej, v oblasti športu Samuelovi Liškovi a Michalovi Stričíkovi, v oblasti pedagogiky Alene Niklasovej a Jozefovi Smrekovi.

Ocenenie v oblasti výstavby získa Slovenská republika - Okresný súd Michalovce za rekonštrukciu a prístavbu jeho budovy, spoločnosť Svet zdravia za Nemocnicu novej generácie v Michalovciach, v oblasti rozvoja podnikateľského prostredia tiež spoločnosť AZOR Zeta za vybudovanie obchodného centra Opidium na Humenskej ceste.

Ocenené budú aj ďalšie kolektívy, a to družstvo žien Iuventa, tanečný súbor Slniečko, tanečná skupina Divas pri Základnej umeleckej škole na Štefánikovej ulici, ale aj súbor Flauto Cantabile a detský spevácky zbor Pro Musica.

Návrh na udelenie titulu môže podať poslanec mestského zastupiteľstva, primátor, mimovládne organizácie, stavovské profesijné organizácie a tiež občania. Schvaľuje ich mestské zastupiteľstvo, ktoré tak v tomto roku urobilo na svojom februárovom zasadnutí. Titul sa odovzdáva spravidla raz ročne na slávnostnom kultúrnom podujatí. Ide o plaketu, zvyčajne michalovský Pegas a diplom.

Mesto vlani udelilo titul Čin roka 2016 dvom jednotlivcom a ôsmim kolektívom.