Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

V Michalovciach študenti a učitelia ošetrili ľudí bez domova

Na snímke študenti Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety - detašované pracovisko Michalovce vyšetrujú bezdomovcov v stane v stane pri železničnej stanici v Michalovciach 2. januára 2018. Foto: TASR/Roman Hanc

Dali im jedlo i ošatenie.

Michalovce 2. januára (TASR) – Študenti a učitelia z odboru ošetrovateľstva Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Michalovciach v utorok poskytli bezdomovcom z mesta ošetrenie, jedlo či ošatenie, ale aj poradenstvo.

Aj takouto formou sa snažia napĺňať víziu a misiu svojej alma mater, ktorou je podať pomocnú ruku každému človeku a hlavne tomu, ktorý je v núdzi. "Tí ľudia sú odkázaní na pomoc ostatných. Nesnažíme sa ich súdiť, ale pomáhať im bezpodmienečne kvôli tomu, že s nimi súcitíme, že ich máme radi takých, akí sú. A naozaj sú úctiví. Sú povďační za všetko, čo tu dostanú. Či už za jedlo, za ošatenie, a tak sme sa im naozaj priblížili. Zdieľame spolu s nimi to, čo oni absolvujú," uviedla pre TASR zástupkyňa vedúcej Katedry ošetrovateľstva na Vysokej škole zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Michalovciach Anna Murgová.

Vykonávali medzi nimi poradenskú činnosť, ako sa majú o seba starať, pri akých príznakoch majú vyhľadať lekára, ako si majú pomáhať navzájom medzi sebou. "Zisťovali sme, či nemajú nejaké rany na tele, merali sme im tlak krvi, tiež glykémiu. Prišli sme aj na hodnoty, ktoré sú zvýšené," spomenula s tým, že dotyčných upozornili, že by bolo potrebné vyhľadať odbornú pomoc.