Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Košický kraj

Požiar v Nižnom Nemeckom sa rozšíril z poľa až do záhrad

Ilustračné foto. Foto: TASR/Roman Hanc

Oheň najprv zachvátil tamojšie pole po žatve, následne sa rozšíril aj do okolitých záhrad.


Nižné Nemecké 21. júla (TASR) - Požiar v obci Nižné Nemecké, okres Sobrance, povolal dnes k zásahu takmer dvadsiatku hasičov. Oheň najprv zachvátil tamojšie pole po žatve, následne sa rozšíril aj do okolitých záhrad.

Požiar strniska a zvyškov slamy zasiahol pole na ploche asi 20 hektárov. Oheň sa pritom šíril dosť rýchlo. Dostal sa dokonca až do viacerých záhrad, kde poškodil stromy a hospodárske budovy obyvateľov Nižného Nemeckého. K rodinným domom sa vďaka včasnému zásahu hasičov nedostal, nenapáchal preto príliš veľké škody.

V chotári spomínanej obce dnes zasahovalo takmer 20 hasičov z michalovskej a sobranskej stanice, ako aj príslušníci Záchrannej brigády z Humenného. Oheň sa im podarilo uhasiť pomocou šiestich cisternových vozidiel.

V Nižnom Nemeckom horelo za posledné dni už štyrikrát. Hasiči vyzývajú verejnosť na opatrnosť. Obciam Michalovského a Sobranského okresu dnes adresovali upozornenie o zvýšenom požiarnom nebezpečenstve.

TASR informoval zisťovateľ príčin vzniku požiarov Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Michalovciach Marián Kováč.