Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Na nábreží pri Laborci v Michalovciach vysadili žiaci 20 stromov

Ilustračný záber. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Zámerom aktivity bolo vybudovať v deťoch hrdosť na vlastnú prácu a zodpovednosť k životnému prostrediu.

Michalovce 15. novembra (TASR) - Na Nábreží J. M. Hurbana v Michalovciach vysadili žiaci pozdĺž cesty pri obľúbenom oddychovom chodníku 20 stromov. Obyvatelia i návštevníci lokality, ktorá sa nachádza pri rieke Laborec, tam môžu nájsť javor horský a dub červený.

"Zámerom aktivity bolo vybudovať v deťoch hrdosť na vlastnú prácu a zodpovednosť k životnému prostrediu. Cieľom bolo tiež svojpomocne skrášliť blízke okolie mesta," informovala Zuzana Argalášová z občianskeho združenia (OZ) Telekia s tým, že podobnú akciu realizovali v tejto oblasti aj pred dvoma rokmi. Na nábreží vtedy vysadili 50 drevín. "Žiaľ, do dnešného dňa tam neostal ani jeden. Aj napriek tomu sme to nevzdali a rozhodli sme sa, že výsadbu zopakujeme," zdôraznila.

"Výsadbou sme zároveň chceli poďakovať nášmu kolegovi, bývalému pracovníkovi Správy Chránenej krajinnej oblasti (CHKO) Vihorlat, Michalovčanovi a ochranárovi Ladislavovi Palkovi, za jeho 30-ročnú prácu, preto sme pracovne nazvali stromoradie "Lacova alej"," poznamenala.

Aktivitu v rámci projektu "Zasaď svoj strom" realizovalo OZ Telekia v spolupráci so Správou CHKO Vihorlat a VI. Základnou školou na Okružnej ulici s podporou miestnej samosprávy.