Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Košický kraj

Na primátora Košíc bude za Most-Híd kandidovať Vladimír Vágási

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Most-Híd v Košiciach podľa slov Vágásiho pôjde do novembrových komunálnych volieb samostatne na primátora ako aj na poslancov mestského zastupiteľstva a starostov a poslancov mestských častí.

Košice 10. septembra (TASR) – Za stranu Most-Híd bude na post primátora Košíc kandidovať Vladimír Vágási, ktorý pôsobí v strane ako košický krajský podpredseda a okresný predseda. „Dnes doobeda som oficiálne podal kandidátnu listinu na primátora Košíc," potvrdil kandidát v pondelok pre TASR.

Most-Híd v Košiciach podľa jeho slov pôjde do novembrových komunálnych volieb samostatne na primátora ako aj na poslancov mestského zastupiteľstva a starostov a poslancov mestských častí.

"Počas volebnej kampane postupne predstavíme viac ako 20 kandidátok a kandidátov, ktorí zabojujú o priazeň Košičanov a predstavíme aj naše volebné vízie pod názvom 'Za Košice, v ktorých budeme radi žiť," uviedol Vágási.

Kandidatúru na primátora Košíc ohlásili dosiaľ aj predseda mimoparlamentnej strany Šanca Viliam Novotný, nezávislý mestský a krajský poslanec Jaroslav Polaček, nezávislý mestský poslanec Miroslav Špak, starosta mestskej časti Košická Nová Ves Milan Lesňák (nezávislý), súčasný viceprimátor Martin Petruško (Smer-SD) a prvý viceprezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Richard Havrilla. V pondelok ohlasuje svoju kandidatúru aj poslankyňa NR SR Alena Bašistová (nezaradená).