Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Košický kraj

Na Zemplíne si cestári s prvým snehom poradili bez problémov

Prvý sneh v Košiciach 20. novembra 2017. Foto: TASR - František Iván

Michalovské stredisko udržiava počas zimy cesty prvej až tretej triedy v dĺžke približne 600 kilometrov.

Humenné/Michalovce 20. novembra (TASR) - Na Zemplíne si cestári s prvým snehom poradili bez problémov. V teréne bolo v pondelok nadránom niekoľko mechanizmov.

Ako pre TASR uviedol riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Humenné Ľubomír Galanda, všetky nimi udržiavané komunikácie sú zjazdné. "Nasadených bolo spolu 16 mechanizmov. Najviac zasahovali nadránom, najmä vo vyššie položených oblastiach, ako je Starina, Palota, Rokytovce," uviedol s tým, že komplikácie nezaznamenali. Na zimnú sezónu sú na jednotlivých strediskách podľa jeho ďalších slov pripravení.

Cesty v Michalovskom a Sobranskom okrese sú podľa vedúceho strediska michalovskej Správy ciest Košického samosprávneho kraja Michala Kráľa v poriadku. "Mechanizmy vyšli do terénu po 4.00 h ráno. Išlo o šesť sypačov, tri nakladače fungovali na strediskách. Prešli sme cesty 1. a 2. triedy. Boli vlhké, miestami snežilo. Realizovali sme posyp, skôr preventívne," informoval TASR s tým, že na zimu sú pripravení. "Zásoby posypového materiálu máme doplnené, technika je prichystaná," uzavrel.

Humenskí cestári zabezpečujú údržbu na takmer 550 kilometroch ciest. Tie sú rovnomerne rozdelené na tri strediská, a to v Humennom, Stakčíne a Medzilaborciach. Základným prostriedkom, ktorý počas zimnej údržby pracovníci používajú, je posypový voz vybavený i snehovou radlicou. K dispozícii majú tiež traktor, nakladač a ďalšiu techniku. Zamestnanci pracujú v trojzmennej prevádzke.

Michalovské stredisko udržiava počas zimy cesty prvej až tretej triedy v dĺžke približne 600 kilometrov. Pracovníci sú do terénu vysielaní z troch výkonných pracovísk v Michalovciach, Sobranciach a Veľkých Kapušanoch. K dispozícii majú posýpacie vozidlá, frézy, nakladače a iné mechanizmy.