Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Podpaľač kontajnerov v Košiciach spôsobil škodu za viac ako 10.000 eur

Košickí policajti v troch prípadoch obvinili z prečinu poškodzovania cudzej veci 24-ročného Pavla z okresu Košice-okolie, ktorého príslušníci kriminálnej polície prichytili v utorok (17.4.) na Braniskovej ulici v Košiciach so zapaľovačom a novinami v ruke. Foto: TASR - KR PZ v Košiciach

V dôsledku požiarov došlo na Rožňavskej ulici k obhoreniu v blízkosti zaparkovaného vozidla značky Citroën Berlingo.

Košice 19. apríla (TASR) - Košickí policajti v troch prípadoch obvinili z prečinu poškodzovania cudzej veci 24-ročného Pavla z okresu Košice-okolie, ktorého príslušníci kriminálnej polície prichytili v utorok (17.4.) na Braniskovej ulici v Košiciach so zapaľovačom a novinami v ruke. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová, spomínaný muž stál pri otvorenej smetnej nádobe a predtým podpálil dve ďalšie.

"Podľa doterajšieho vyšetrovania obvinený muž koncom januára tohto roka podpálil tri plastové kontajnery na odpad na Toryskej ulici. V polovici marca na siedmich uliciach v mestskej časti Košice - Západ založil požiar 23 plastových kontajnerov na odpad. V dôsledku požiarov došlo na Rožňavskej ulici k obhoreniu v blízkosti zaparkovaného vozidla značky Citroën Berlingo. V utorok (17.4.) dopoludnia podpálil dva plastové kontajnery, jeden na Komenského ulici a druhý na Letnej," spresnila Mésarová.

Obvinený muž svojím konaním spôsobil poškodeným spoločnostiam celkovú škodu vyčíslenú na viac ako 10.000 eur. Podľa hovorkyne bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.