Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Polícia vyšetruje dopravnú nehodu v obci Veľká Ida

Ilustračná snímka Foto: TASR Martin Baumann

Polícia vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky, aby prispeli k väčšej bezpečnosti na cestách dodržiavaním dopravných predpisov, správali sa zodpovedne, sledovali situáciu v cestnej premávke.

Košice 1. marca (TASR) - Polícia vyšetruje dopravnú nehodu osobného motorového vozidla značky BMW, ktoré viedol 25-ročný vodič z okresu Košice - okolie a 76-ročného chodca ku ktorej došlo v stredu (28.2.) o 18.00 h v obci Veľká Ida v okrese Košice - okolie. TASR o tom vo štvrtok informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

Ako uviedla, podľa doterajších zistení vodič, ktorý sa pravdepodobne plne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke, zachytil chodca z uvedenej obce spätným zrkadlom pri jednom z rodinných domov na rovnom a osvetlenom úseku cesty.

"Chodec sa v čase zrážky nachádzal na kraji cesty. Následkom zrážky spadol na vozovku. Podľa predbežnej lekárskej správy utrpel zranenia s predbežnou dobou liečenia do 42 dní. Zo zraneniami bol prevezený do nemocnice. U vodiča i chodca bola dychová skúška negatívna. Škoda na vozidle bola predbežne vyčíslená na 300 eur," uviedla Mésarová.

Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Bližšie okolnosti, ako aj presná príčina jej vzniku a miera zavinenia, sú predmetom vyšetrovania.

Polícia vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky, aby prispeli k väčšej bezpečnosti na cestách dodržiavaním dopravných predpisov, správali sa zodpovedne, sledovali situáciu v cestnej premávke.

"Apelujeme na vodičov, aby sa plne venovali vedeniu vozidla a sledovali situáciu okolo seba. Chodcom pripomíname, že použitie reflexných prvkov za zníženej viditeľnosti prispieva k ich bezpečnosti a znižuje riziko stretu vozidla s chodcom. Reflexný prvok na oblečení uvidí vodič na 200 metrov, toho istého chodca v tmavom oblečení spozoruje na niekoľko desiatok metrov a nemá veľa času reagovať," dodala Mésarová.