Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Rožňavu v období socializmu priblíži pohľadnicové leporelo

Rožňava, archívna snímka. Foto: TASR/Maroš Černý

Riaditeľ múzea Pavol Lackanič prezradil, že ide o kolekciu deviatich pohľadníc, na ktorých sú zobrazené dobové zábery významných a obľúbených miest Rožňavy v druhej polovici minulého storočia.

Rožňava 23. júna (TASR) – Obraz mesta Rožňava v období socializmu priblíži nové pohľadnicové leporelo RETROrožňava, ktorého prezentácia sa uskutoční vo štvrtok 27. júna o 16.00 h v galérii Baníckeho múzea v Rožňave na Námestí baníkov. Vzniklo vďaka finančnej podpore samosprávy v rámci projektu Rožňava v 2. polovici 20. storočia na fotografiách.

„Zámerom projektu bolo pripomenúť a prístupnou formou priblížiť obraz mesta Rožňava v takzvanom období socializmu, a to formou historizujúceho pohľadnicového leporela RETROrožňava. Ide o kolekciu deviatich pohľadníc, na ktorých sú zobrazené dobové zábery významných a obľúbených miest Rožňavy v druhej polovici minulého storočia,“ povedal riaditeľ múzea Pavol Lackanič.

Dodal, že pri predstavení leporela vystúpi v rámci sprievodného programu rožňavská skupina Massriot a účastníci si budú môcť pozrieť aj zaujímavú RETROvýstavu.