Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Košický kraj

Snina odštartovala prípravy na výstavbu ihriska s umelou trávou

Erb mesta Snina Foto: Heraldický register

Nové športovisko chcú využívať v Snine celoročne. Postaviť ho plánujú v areáli futbalového štadióna.

Snina 17. júla (TASR) - Na výstavbu ihriska s umelým trávnikom sa pripravuje samospráva mesta Snina. V budúcnosti by malo slúžiť potrebám tamojšieho futbalu.

Snina sa dostala do skupiny miest, v ktorých podporí Európska futbalová únia (UEFA) výstavbu ihrísk s umelým povrchom, informovala TASR hovorkyňa radnice Eva Mihaliková. Nové športovisko chcú využívať v Snine celoročne. Postaviť ho plánujú v areáli futbalového štadióna.

Od ihriska s umelou trávou si mesto sľubuje skvalitnenie tréningového procesu. Vďaka nemu by sa zároveň šetrila prírodná tráva štadióna, v neposlednom rade i náklady futbalového klubu v Snine. "Za podobnou plochou museli naši hráči doteraz cestovať do Michaloviec," vysvetlila Mihaliková.

V týchto dňoch navštívili mesto zástupcovia UEFA a Slovenského futbalového klubu. "Na pracovnom stretnutí sa už konkrétne hovorilo o príprave podkladových vrstiev pod umelý trávnatý koberec, ale riešili sa aj otázky ďalšieho technického zabezpečenia," podotkla hovorkyňa.

Investičný zámer výstavby umelej trávnatej plochy prijalo pred časom Mestské zastupiteľstvo. "V pripravovanom rozpočte na budúci rok budú už konkrétne uvedené a pravdepodobne aj vysúťažené, náklady jednak na stavebné práce a tiež na umelý koberec," dodala Mihaliková.

Vedenie radnice predpokladá, že dovtedy už budú vyčíslené aj príspevky, s ktorými môže rátať mesto zo strany UEFA, vyššieho územného celku prípadne ďalších sponzorov. V prípade priaznivých okolností, by sa mohlo nové ihrisko v Snine začať využívať približne o rok.