Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Svetový deň bez áut spôsobí zmenu v električkových trasách

ilustračná snímka Foto: TASR - Roman Hanc

Cyklobus na linke x14 bude v nedeľu jazdiť po trase Námestie Maratónu mieru – Havlíčkova – Horný Bankov a späť.

Košice 21. septembra (TASR) – Počas Svetového dňa bez áut, ktorým v nedeľu 22. septembra vyvrcholí Európsky týždeň mobility, nastanú v metropole východu zmeny v organizácii električkových trás. Tiež bude, pre sprievodné podujatia, v čase od 10.00 do 16.00 h uzavretá Komenského ulica. Informoval o tom Dopravný podnik mesta Košice (DPMK).

"Električkové linky 2, 4, 9 budú premávať na skrátenej trase len po obratisko Námestie Maratónu mieru. Električková linka 6 bude premávať na trase Staničné námestie – Terasa – Botanická záhrada. Električková linka R3 premáva na skrátenej trase VA USS – Amfiteáter," uviedol DPMK s tým, že v úseku Havlíčkova - Amfiteáter zabezpečí prepravu náhradná autobusová doprava.

Ako ďalej DPMK informoval, v úseku Havlíčkova – Námestie Maratónu mieru bude premávať náhradná električková kyvadlová doprava v intervale 10 minút. "Nástupnou aj výstupnou zastávkou na Námestí Maratónu mieru je dočasná zastávka na začiatku Komenského ulice, na úrovni priemyselnej školy," doplnil DPMK.

Cyklobus na linke x14 bude v nedeľu jazdiť po trase Námestie Maratónu mieru – Havlíčkova – Horný Bankov a späť. "Na Komenského ulici zastavuje na bežných električkových zastávkach, nástupnou a výstupnou zastávkou na Námestí Maratónu mieru je dočasná zastávka na začiatku Komenského ulice, na úrovni priemyselnej školy," uzavrel DPMK.