Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Košický kraj

V Zemplínskom múzeu pripravili na jarné prázdniny tvorivé aktivity

Na snímke zrekonštruovaný hlavný kaštieľ Zemplínskeho múzea v Michalovciach, archívne foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Pondelok (26. 2.) bude tematicky venovaný archeológii s dôrazom na novú expozíciu, ktorú múzeum otvorilo v januári.

Michalovce 24. februára (TASR) - Zemplínske múzeum v Michalovciach pripravuje na jarné prázdniny tvorivé aktivity a edukačné programy pre žiakov. Ako pre TASR uviedla riaditeľka Zemplínskeho múzea Stanislava Rovňáková, program "Jarné prázdniny v múzeu" je pripravený od 26. februára do 1. marca.

Pondelok (26. 2.) bude tematicky venovaný archeológii s dôrazom na novú expozíciu, ktorú múzeum otvorilo v januári. "Program je naplánovaný na dopoludnie. Každý deň sa bude venovať inej téme, ako napríklad príroda, diela Jozefa Teodora Moussona a výtvarné umenie," uviedla Rovňáková s tým, že žiaci navštívia aj expozície.

Predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka uviedol, že osem kultúrnych zariadení, ktorých zriaďovateľom je kraj, má pripravené podujatia na jarné prázdniny. Sú to múzeá v Michalovciach a Rožňave, Východoslovenské múzeum, Východoslovenská galéria, hvezdárne v Medzeve a Michalovciach, knižnica a Gemerské osvetové stredisko. "Vďaka regionálnej autobusovej doprave sú všetky naše zariadenia v regióne ľahko dostupné," zdôraznil.

Jarné prázdniny prinesú aj zmenu v regionálnej doprave. "Autobusy budú počas tohto obdobia premávať v prázdninovom režime," uviedla spoločnosť Arriva Michalovce, ktorá zabezpečuje dopravu v Košickom kraji.