Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Veľtrh Pro Educo v Steel Aréne prezentuje možnosti vzdelávania

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Svoje brány podľa organizátorov otvoril veľtrh pre približne 8000 mladých ľudí z východu Slovenska vo veku 14 až 24 rokov.

Košice 5. decembra (TASR) – Zorientovať sa v ponukách vzdelávania vysokých a stredných škôl, ale aj ďalších inštitúcií možno v Košiciach v stredu a štvrtok (6. 12.) na medzinárodnom veľtrhu vzdelávania Pro Educo. V poradí 12. ročník podujatia sa koná v Steel Aréne.

Svoje brány podľa organizátorov otvoril veľtrh pre približne 8000 mladých ľudí z východu Slovenska vo veku 14 až 24 rokov. Celkovo sa môžu oboznámiť so študijnými programami 82 fakúlt 17 slovenských i českých univerzít. Medzi vystavovateľmi je aj 40 stredných škôl, prácu alebo vzdelávacie programy ponúka ďalších 20 inštitúcií a veľkých zamestnávateľov.

"Okrem tejto pestrej ponuky bude počas celého veľtrhu prebiehať aj atraktívny pódiový program s množstvom prednášok a prezentácií určených práve pre cieľovú skupinu mladých ľudí," informovala TASR Kristína Vajdová z agentúry Progress Promotion Košice.

Vstup na veľtrh je bezplatný. Vítaní sú aj rodičia, ktorí s deťmi aktuálne riešia otázku ich ďalšieho vzdelania a kariéry. Podujatie je prístupné v stredu od 9.30 do 15.30 h a vo štvrtok od 8.30 do 15.30 h.

Veľtrhu predchádzala v utorok (4. 12.) konferencia pod názvom Východ nie je Exit na tému odlivu mladých ľudí z regiónu východného Slovenska.