Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Košický kraj

Vnútroblok v Krompachoch zrevitalizujú vďaka dotácii

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Miroslava Siváková

Na realizáciu revitalizácie poskytne samospráve finančné prostriedky vo výške takmer 350.000 eur rezort hospodárstva.

Krompachy 14. marca (TASR) - Ministerstvo hospodárstva SR v týchto dňoch schválilo mestu Krompachy predloženú žiadosť o nenávratný finančný príspevok na projekt zabudovania prvkov zelenej infraštruktúry. "Na jeho realizáciu poskytne samospráve finančné prostriedky vo výške takmer 350.000 eur," informovala Eva Stehlíková z Mestského úradu v Krompachoch.

Cieľom projektu je revitalizácia vnútroblokového otvoreného priestranstva na Hlavnej a Maurerovej ulici v Krompachoch, prostredníctvom budovania prvkov zelenej infraštruktúry. Územie vnútroblokov je pritom navrhované a rozdelené na niekoľko zón podľa funkčnosti. "Vo vstupe do areálu je ponechaný existujúci asfalt s využitím pre skateboard, inline korčule a pod. Športová zóna bude mať ihriská trávnaté a s gumeným povrchom pre basketbal, oddychová zóna bude spojená s tzv. street workoutovým ihriskom a detským ihriskom," priblížila Stehlíková s tým, že kultúrno-spoločenská zóna bude disponovať hľadiskom a plochou pre stretávanie.

Popri chodníkoch bude okrem toho umiestnený aj príslušný mobiliár ako lavičky, odpadkové koše, stojany na bicykle, kvetináče atď., navrhnutý v príslušnom dizajne korešpondujúcom s výrazom celého parku a najmä z udržateľných a prírodných materiálov. "V súčasnosti mesto pripravuje podklady k realizácii verejného obstarávania a po jeho kontrole riadiacim orgánom, ktorým je Košický samosprávny kraj, prebehne samotný výber zhotoviteľa stavby," uzatvára Stehlíková.